Един от най-трудните периоди в живота на Мая Волк е 1999 г., когато тя научава, че страда от вируса Коксаки .
Няколко години по-късно я сполетяват нови удари – развод със съпруга ѝ и смъртта на майка ѝ. През април 2008 г.
„Когато паднеш и кажеш, че не можеш повече, тялото ти отвръща с болест“, каза тя в интервю.
Лекарите настояли за спешна операция и няколко дни по-късно ларинксът и слюнчените ѝ жлези били отстранени.
Последва химиотерапия, която почти напълно унищожава имунната ѝ система. Мая трябва да се научи отново как да говори, преглъща и пие, в резултат на което косата ѝ опада, а зъбите и черният ѝ дроб страдат.
Съдбата обаче ѝ носи повратен момент. Тя среща мъж на име Груя, който я запознава със света на суровата храна. Тя напълно изоставя месото, млякото и яйцата и спира да обработва храната термично. С течение на времето кръвната ѝ картина се подобрява, имунитетът ѝ се укрепва, а резултатите са видими по кожата, косата и цялостното ѝ здраве.
Снимка: youtube
„Чувствам, че органите ми са чисти, няма киселини, няма неприятни мисли. Всичко, което е прясно или замразено, запазва стойността си. Само нагряването унищожава ензимите“, казва тя.
Снимка: Инстаграм
Днес Мая Волк изнася лекции в целия регион и в диаспората и е посветила пет книги на суровата диета. Тя съветва да започвате деня с плодове, за повече енергия и по-лесна детоксикация на тялото. „Яжте всякакви цветове всеки ден“, съветва Волк, уверена, че именно храната е възстановила здравето и радостта от живота ѝ.