Метеоролозите алармират-Звярът от Изтока носи люта зима

вход през zajenata.bg
За Жената
Новини
Времето Прогноза
Метеоролозите алармират-Звярът от Изтока носи люта зима
30975
Метеоролозите алармират-Звярът от Изтока носи люта зима

Великобритания ще бъде скована от най-студената зима за последните 30 години. Синоптиците в страната предупреждават, че "Звярът от Изток" се завръща.  Според The Met Office "Звярът от изток" е фраза, използвана за описание на студени и зимни условия във Великобритания в резултат на източните ветрове от близкия континент.

Когато налягането е високо в Скандинавия, Великобритания е склонна да изпитва полярна континентална въздушна маса.

Когато това се случва през зимата, студеният въздух навлиза от Евразийската суша, като довежда студените и зимни условия. Именно това пораждат „Звяра от изток“.  Синоптиците предупреждават, че се очаква замразяващ реактивен поток през Обединеното кралство през януари. След като навлезе, в страната ще бъде скована от минусови температури за седмици

.  Една от зоните, която се очаква да бъде най-силно засегната от арктическия фронт, е Мидланс. Екип от учени, воден от Марк Сондърс, професор по климатично прогнозиране в Университетския колеж Лондон, заяви пред The ​​Sunday Times: „Това означава, че средната температура през януари-февруари 2020 г. ще е като за най-студената зима от 2013 г. насам.

А през януари - февруари температурите ще са най-ниски за страната през последните 30 години", предупреждават метеоролози. Звярът от Изтока, който удари през февруари миналата година, се прояви с виелици и температури от -14C, регистрирани в различни части на Шотландия.

Междувременно в Глостършир паднаха 22 инча сняг. Тежкото време отне живота на 17 души, сред които и седемгодишно момиче. Прогнозите са в пълен контраст с лятото на Обединеното кралство, което се оказа необичайно горещо за страната. Анализаторите от Met Office отбелязаха температури от 38,7С в Кеймбридж. Синоптикът Брайън Гейз заяви: „Моделите за компютърни прогнози сочат, че следващите три месеца ще са едни от най-топлите в момента. 

Циганското лято се очаква да започне след седмица с температури от 26 градуса", допълва той. Метеоролозите са притеснени и от движението на смъртоносният ураган Дориан, който удари Бахамите. Очаква се той да се слее с тропическата буря Габриел и да премине през Великобритания в следващите дни със 70mph вятър и проливен дъжд.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft