Всеки път, когато планирам празник и поканя гости, често ме карат да приготвя точно това ястие с чушки. Признавам, това ястие е толкова лесно за приготвяне, че дори мързелив човек като мен може да го направи без затруднения - и това е рима! Особено ми харесва колко бързо изчезват тези чушки от масата.

СЪСТАВКИ:
• Червени чушки - 1 кг
• Ябълков оцет – 1 с.л. 
• Чесън – 3 скилидки.
• Горчица на зърна 1 с.л.
• Мед – 1 с.л.
• Магданоз – 5-7 стръка
• Слънчогледово олио
• Сол – 0,5 ч.л.
СТЪПКА ПО СТЪПКА РЕЦЕПТА СЪС СНИМКА:
За разядка избирам месести червени чушки. Отрязах дръжките със семките на чушките и ги нарязах на средни парчета.

Изсипвам слънчогледово масло в тигана и го загрявам. След това слагам пипера там и, като разбърквам, запържвам на висока мощност за около пет минути, докато пиперът стане мек и сочен.

Докато чушките се пекат, нарязвам на ситно листа магданоз.

Когато чушката омекне, я прехвърлям заедно с олиото, в което се е пържила в тенджера.

Добавям мед и пресовам чесъна там.
.jpg)
.jpg)
Добавям ябълков оцет и сол на вкус - половин чаена лъжичка е достатъчна за дадения брой чушки. Добавям горчица и зърна.
.jpg)
Като финал добавям накълцан магданоз и разбърквам всичко старателно.


Затварям тигана с капак и го оставям за няколко часа да се маринова.

След като чушката изстине я разбърквам отново и сервирам. Получава се много вкусно и ярко предястие от чушки. Не пропускайте да го опитате – сигурен съм, че ще се хареса и на вас, и на гостите ви.


 
                                            
                                        












