Началникът на Пирогов разказа лично как действа новото лекарство срещу коронавирус, което дават на пациентите

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Началникът на Пирогов разказа лично как действа новото лекарство срещу коронавирус, което дават на пациентите
2980
Началникът на Пирогов разказа лично как действа новото лекарство срещу коронавирус, което дават на пациентите

Националният оперативен щаб предприе много спешни и навременни мерки. Благодарение на тях пикът на болестта се забавя.

Това заяви пред БНТ директорът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов.

Ние направихме всичко възможно, за да поемем тежките случаи. В момента 10 души се лекуват от коронавирус в болница „Пирогов“. Трима от тях са в тежко състояние и са интубирани, прилага им се новото лекарство.

Най-младият пациент е на 32 г. Той е в средно-тежко състояние и е към подобрение. Важното е, че тези пациенти не се влошават, което ни позволява да се грижим за тези, които са много тежко състояние”, посочи още той.   „Това, което е казано от президента не е толкова точно. Свидетели сме, че по-развити държави с по-добро здравеопазване, също не успяха да спрат болестта.

Мерките, които се взимат трябва да са адекватни и навременни. Няма време за такова говорене, защото битката не се води за клиенти, реклама или избиратели, а за човешки живот“, коментира от своя страна шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов.

„Подготовката в Александровска болница започна доста отдавна. Разполагаме с готови 15 реанимационни легла. От днес сме готови да посрещаме тежкоболни пациенти. Разполагаме с новия медикамент, прилаган за лечение на COVID-19. Имаме двама пациенти с положителни проби на COVID-19. Те са настанени в Клиниката по кожни болести“, стана ясно още от думите му. Медиците припомниха, че в болница постъпват пациенти с тежко и средно-тежко състояние и доказано наличие на коронавирус.

Ако не сте от тази група, стойте си вкъщи, обаждайте се на личния си лекар при нужда и не се поддавайте на паника. Не всеки пациент, който има температура и болки в гърлото трябва да бъде приет в болница. Излекуваните имат изграден имунитет. Те трябва да останат под домашна карантина от 12 до 18 дни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft