На тези места в никакъв случай не трябва да слагате икони у дома си

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
На тези места в никакъв случай не трябва да слагате икони у дома си
62524
На тези места в никакъв случай не трябва да слагате икони у дома си

Иконите винаги са заемали специално място в живота на вярващите. Те служат като вид изход и помагат да се справят с житейските трудности. Почти във всеки дом има специално място за икони. Тази важна и свещена част от нашия живот е свързана с много знаци и суеверия през цялото си съществуване.

Днес ще ви споделим списък със знаци за иконите, които трябва знаете, ако имате икони у дома

Шапка на глава

Смята се, че мъжете трябва да свалят шапката си пред иконите, тъй като това показва уважение към светците. Казват, че ако сте в близост до иконите с шапка, можете да ви се случи бедствие и да загубите ума си.

Уважение към Иконата

Забранено е да псувате и да плюете близо до иконата. Освен това е забранено да се плюе върху самата икона, защото това е ужасен грях, който не обещава нищо хубаво

Смята се също, че иконите не трябва да се изхвърлят, изгарят и чупят. Това е неуважение към светците, тъй като такава по-висока сила може да бъде строго наказана. Казват, че ако се отнасяте към иконите с любезност, светците ще ви помогнат във всичко.

 

Икона в къщата

Нашите предци, преди да започнат да строят къща, оставяли хляб, вода и икона на нейното бъдещо място. Както и първата икона, която се внесе в дома трябва да е поставена в ъгъла.

Също така, иконата трябва да се изнесе по време на пожар. Предците вярвали, че огънят може да изгасне сам, ако обикаляте къщата с икони. Не бива да се надявате особено на това, но запазването на икони от огъня е необходимо нещо.

Купуване на икони

Много вярващи се чудят къде да купят икони. Най-добре е да закупите осветени икони от църква. Но всъщност можете да ги получите навсякъде. Основното е да осветите иконата след покупката. Просто я дайте на свещеника, той ще прочете специална молитва и тогава иконата може да бъде отнесена у дома.

 

Икони като подарък

Иконите могат да бъдат дарени. Основното е, че това трябва да се прави с искрени и чисти мисли. Можете да откажете такъв подарък само в два случая: ако човек не го цени и не се отнася с уважение, а също и ако изповядва друга религия. Можете да приемете икони като подарък, основното е да ги осветите в църквата.

Ако ви падне иконата това се смята за лош знак. Ако падне икона на Божията майка, това обещава изпитания в семейството. Ако иконата на Свети Николай Чудотворец - към непосредствени заболявания.

Казват също, че ако иконата падна, то в този момент тя защитава къщата от зло, което се опита да влезе в къщата. Падащата икона загатва на човек, че е време да помисли за греховете си и да се обърне към Бога. Както и да е, падналата икона трябва да бъде взета, целуната, да прочетете молитва и да я върнете на мястото си.

Напукана икона

Ако някоя икона се напука при падане или от горещината, това се смяташе за знак за големи неприятности или нещастие. Това винаги се е смятало за лоша поличба. След това определено трябва да отидете на църква, а още по-добре на изповед и причастие .

Намерена икона

Смята се, че намирането на икона е добър знак, защото тази малка икона ви чака. Мнозина се страхуват да вземат икона от улицата, защото никога не знаят каква енергия носи в себе си. Невъзможно е да минете покрай иконата. Ако не сте сигурни дали е осветена, тогава е по-добре да не вземете иконата с голи ръце, а да я вземете с носна кърпа или ръкавица. След това занесете иконата в църквата.

Признаците и суеверията са противоречиви.

Следователно само вие можете да решите дали да вярвате в нещо. Много по-важно е правилно да поставите иконите в къщата. Няма строги правила, но трябва да се спазват някои съвети. Здравият разум ще ви каже правилното местоположение. Можете да поставите икони в хола, в детската стая, в кухнята и дори в спалнята. Ясно е, че в банята те няма да са на мястото си.

Не поставяйте икони до телевизори и друго оборудване. Молитвата изисква пълна концентрация и техниката неволно ви прави разсеяни. Най-добре е да изберете място, което е далеч от разсейване.

 

Иконите нямат място до плакати на известни хора. Всички знаят за правилото: не си правете идол. Също така не трябва да има снимки до иконите, дори ако те изобразяват религиозни събития. Това са неща от различен тип.

В къщата трябва да има отделно място за икони. Най-хубавото е, ако това е рафт или висока маса. Не можете да окачите икони, а просто ги поставете. Сред тях трябва да е иконата на Спасителя и Божията майка, разположена над другите изображения.

Дай твоята оценка:
4 от 8 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft