Нещата от ежедневието ни, които причиняват рак без да знаем

вход през zajenata.bg
За Жената
Нещата от ежедневието ни, които причиняват рак без да знаем
2435
Нещата от ежедневието ни, които причиняват рак без да знаем

За да защитите себе си и семейството си, трябва да сте наясно кои са нещата в жилището ви, които могат да съсипят здравето ви.

Свекърва ми издаде страшен трик за почистване на фуги, всичко вкъщи блести

В следващите редове ще ви разкрием кои вещи използваме в ежедневието си, но те всъщност се оказват много опасни, не само за нас, но и за нашите близки. 

Според експерти и учени шансът да заболеете от рак е много по-голям, ако редовно използвате някои от тези неща. Ще рискувате ли? Ето списък в следващите редове. 


 
Трик: Отрязах ъгъла на гъбата си за миене на чинии и спестих много пари

Дезодорант

Повечето съвременни дезодоранти съдържат парабени.

Тези вещества могат  да са опаси за женското тяло и да предизвикат развитието на рак на гърдата. В доклад на известния биолог Филип Дарбре се казва, че в 18 от 20 тъкани в гърдата има парабени. Според него повечето са попаднали там заради дезодорантите. 

Боя за коса

Това също може да се превърне в катализатор на онкологично заболяване. Всичко е в съдържанието на кобалт и алуминий в боята. Според проучване жените, които използват перманентни оцветители и химически препарати за коса, са по-изложени на риск от рак, отколкото тези, които не ги използват.

С този малък трик ще удължите живота на плодовете и зеленчуците в хладилника си

Пластмасови съдове

Те не са екологично чисти, а и може да са опасни за организма ви. По време на термична обработка се освобождават вещества, които могат да ви докарат онкологично заболяване. Това се посочва в доклад на Агенцията по опазване на околната среда във Вашингтон, публикуване през 2018 година.

Експертите казват, че може да бъде причинено дори безплодие. 

Ароматизатори за въздух

Причината е формалдехидът, който е опасен за здравето и може да причини рак на гърлото и носа при вдишване. Добре е да се откажем завинаги от спрейовете, които освежават въздуха в жилището ни.

Препарати против молци

Те са потенциално опасни, но ги има в много жилища. Съдържат нафталин, който е канцероген.

Кръгли батерии

Те са най-лошото в целия и списък. Ако случайно попаднат в стомаха на човек, ще го убият. Дори и продължителен контакт с тях може да е опасен. Те съдържат кадмий, който предизвиква развитието на рак.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft