Никога вече не изхвърлям водата от варени яйца у нас, а дома ми стана като ботаническа градина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Никога вече не изхвърлям водата от варени яйца у нас, а дома ми стана като ботаническа градина
125223
Никога вече не изхвърлям водата от варени яйца у нас, а дома ми стана като ботаническа градина

Прословутата английска дълбочина е способна да издигне абсолютно всичко до ранга на науката. Дори такова привидно примитивно нещо като приготвянето на яйцата . След тази статия повече едва ли ще изхвърлите водата, в която сте варили яйцата

Лабораторните асистенти в отдел „Медицински изследвания” на Университета в Бирмингам внимателно проучиха химичните реакции, които възникват по време на приготвянето на яйцата. Експерти заключиха: вода след варене на яйца не може да се изхвърли!

Свойства на водата след варене на яйца

Яйцето 90% се състои от калциев карбонат . То съдържа още 27 елемента, включително фосфор, флуор, мед, силиций и цинк. При кипене на яйцата водата е наситена с калциеви йони и други микроелементи.

Калциевите йони са толкова незначителни, че лесно могат да проникнат във и извън органичната клетка. По своя външен вид те предизвикват химични реакции в клетката със синтеза на хранителни вещества.

Това свойство на вода след варене на яйцата е особено ценно за градинарите. По време на наблюденията химиците откриват, че подобна вода увеличава степента на нарастване на зелената маса от растенията 10 пъти! Накиснати семената и поливайте цветята с водата. Разсадът става по-устойчив на вредители и болести.

В допълнение към директното стимулиране на растежа на растенията , водата след варене на яйцата помага да се поддържа киселинността на почвата в диапазона от 5.5–6.5 рН . Това е важно, защото неутралната среда осигурява на растенията оптимални условия за усвояване на хранителните вещества.

 

Как да се използва вода след варене на яйца

След като приготвите яйцата, излейте бульона в отделен контейнери и веднага напълнете яйцата с ледена вода, за да улесните разделянето на черупката. Охладете яйцата и използвайте водата за напояване и пръскане на стайните растения през деня.

Растенията с недостиг на калций могат лесно да бъдат идентифицирани : листа със сухи върхове и кафяви петна.

Яйцата са буквално продукт без отпадъци. Черупката е естествен източник на калций , както и ефективно иновативно лекарство за алергия . Но мембраната на яйчната черупка - помага при лечението на заболявания на ставите.

Ще бъдем благодарни, ако споделите интересната статия с приятелите си!

Дай твоята оценка:
4 от 34 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft