Няколко грешки за красотата, които допускаме

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Няколко грешки за красотата, които допускаме
4151
Няколко грешки за красотата, които допускаме

 

 

 

 

 

Това се случва на всяка от нас. Всички се чувстваме често виновни за външния си вид.

Това е така, защото всеки допуска някоя от следните грешки за външния вид. Нека да видим какви са тези грешки, които всички ние допускаме и да се постараем да не го правим в името на хубавия ни външен вид.

 


 

Твърде много тен

 

 

Дали го постигаме с кремове, със солариум или на директно излагане на слънчева светлина, това е едно от прегрешенията, които всеки прави спрямо кожата си. Въпреки че солариума и пърженето на слънце са по-вредни, те поне не правят кожата оранжева, какъвто ефект се постига с кремовете. Единственото решение е да ограничим много желанието си да сме вечно с тен, защото или ще си съсухрим кожата или ще сме оранжеви като портокали!

 

 

Избягване на режим за грижа на кожата

 

 

Много е важно да се грижим за кожата си – без значение на колко сме години. Никога не сме твърде млади, за да започнем да използваме кремове против бръчки. Всъщност е по-добре да започнем от по-млади както казват експертите, защото това става не само навик, но и прави кожата ни по-устойчива на процесите на остаряване. Развитието на бръчки ще отнеме доста повече време, ако вземаме превантивни мерки още от млади.

 

 

Спане с грим

 

 

Това е толкова лошо, а много от нас го правят непрекъснато. Всяка жена трябва винаги да премахва грима от лицето си преди да си легне. Ако не го направим, това ще е много лошо за кожата ни, защото на сутринта няма да е учудваща за никого появата на множество пъпки и петна.

 

 

Твърде много ексфолиране

 

 

Ексфолирането е добре за кожата ни, но не е добре да прекаляваме. Това ще разрани повърхностния слой на кожата, като я оставя червена, на петна и суха. Няма нужда от толкова ексфолиране. Веднъж в седмицата е напълно достатъчно, а през останалото време се грижете нежно за кожата си и тя ще ви се отблагодари.

 

 

Стискането на пъпки

 

 

Всеки от нас е извържвал този грях спрямо кожата си! Това е много вреден навик, защото оставя зачервявания и в най-лошия случай – блези. Освен това се появяват повече пъпки, защото със стискането на пъпки само се разпрускват наоколо повече бактерии. Вместо това открийте добър почистващ гел, използвайте го редовно и скоро няма да имате изобщо пъпки за изстискване.

 

 

Твърде много овлажняване

 

 

Наистина има такова понятие като твърде навлажнена кожа. Кое е по-лошо от сухата и люспеста кожа? Мазната и твърде навлажнена кожа! Това кара кожата ни даизглежда така, сякаш не е мита от години, а кой иска това? Малко овлажнител е напълно достатъчно, особено ако е хубав и качествен.

 

 

Перманентен грим

 

 

Някои хора не могат да си го представят, но други наистина го правят! Това е толкова ужасно за кожата, първо заради лепилото и разредителя, с които се поставят и второ заради непрекъснатото запушване на порите с грим. Не го правете!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft