Отказах захарта, но не се лишавам от сладичко! Подслаждам се с тази чудна Торта без захар и печене, а кантарът върви надолу

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отказах захарта, но не се лишавам от сладичко! Подслаждам се с тази чудна Торта без захар и печене, а кантарът върви надолу
Отказах захарта, но не се лишавам от сладичко! Подслаждам се с тази чудна Торта без захар и...
4683
Източник: За Жената
Отказах захарта, но не се лишавам от сладичко! Подслаждам се с тази чудна Торта без захар и печене, а кантарът върви надолу
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вечно вкусна торта без бяла захар и без печене – ще я правите всеки ден!

Този невероятно вкусен десерт без печене се приготвя за няколко минути и е напълно без добавена захар и брашно.

Благодарение на естествената сладост на бананите, богатството на протеини от сиренето и фибрите от овесените ядки, тази торта е перфектният избор за всеки, който иска да се наслади на сладко лакомство без гузна съвест. Ето какво ви е необходимо за вкусната и кремообразна  Торта без захар и печене :

Торта без захар и печене

Необходими съставки:

За основата:

  • 200 г овесени ядки
  • 3 супени лъжици какао на прах
  • 1 супена лъжица смляна канела
  • щипка сол
  • 2 супени лъжици ситно нарязани бадеми
  • 2 зрели банана
  • подсладител на вкус (стевия, еритритол или по желание)

За крема:

  • 1-2 банана
  • 3 супени лъжици кисело мляко или заквасена сметана
  • ¼ чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 200 г извара, рикота или крема сирене

За украса:

  • 60 г тъмен шоколад без захар (минимум 85%)
  • ½ супена лъжица кокосово масло
  • нарязани орехи или бадеми на вкус

Приготвяне:

1.

В сух тиган запържете овесените ядки за 3-5 минути до златисто кафяво. Сложете овесените ядки, какаото, канелата, солта и бадемите в дълбока купа. Смелете, докато получите фина текстура, подобна на брашно. Ако предпочитате ядките да се "усещат", пропуснете тази стъпка, а само ги объркайте.

едри овесени ядки

Снимка: YouTube

сухи съставки

Снимка: YouTube

2. Добавете двата намачкани банана с подсладител на вкус. Разбъркайте, докато се образува компактна, годна за оформяне смес.

намачкани банани

Снимка: YouTube

овесени ядки с банани

Снимка: YouTube

3. Разделете сместа на две равни части. Притиснете здраво първата част към дъното на форма (с диаметър 18–20 см), за да оформите равномерна основа.

смес на 2

Снимка: YouTube

смес във форма

Снимка: YouTube

4. Нарежете 1–2 банана на кръгчета с ширина приблизително 1,5 см и ги подредете по цялата повърхност на основата.

кръгчета банани

Снимка: YouTube

5. В чиста купа сложете изварата (или рикотата/крема сиренето), киселото мляко или заквасената сметана и ванилията. Разбийте с миксер или на ръка до пълна гладкост.

рикота със сметана

Снимка: YouTube

крем с рикота

Снимка: YouTube

Разпределете крема равномерно върху банановия слой.

крем рикота

Снимка: YouTube

6. Поставете втората част от овесената смес върху сметаната и притиснете здраво с длан, чаша или лъжица, за да образувате хубав горен слой.

слой овесена смес

Снимка: YouTube

7. Поставете тортата в хладилник за поне 30 минути, за да стегне.

овесена торта

Снимка: YouTube

8. Междувременно разтопете тъмния шоколад без захар с кокосовото масло на водна баня или в микровълнова фурна (като разбърквате на всеки 15 секунди). Изсипете разтопения шоколад върху тортата и поръсете с нарязани ядки, ако желаете.

глазура с шоколад

Снимка: YouTube

украса торта

Снимка: YouTube

9. Върнете тортата в хладилника за още 10–15 минути, за да може шоколадът да се втвърди добре.

парче овесена торта

Снимка: YouTube

10. Нарежете на парчета и се насладете на този здравословен, богат и невероятно вкусен десерт, който ще приготвяте отново и отново!

разрязана торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft