Подмладяване на рози със сода - секретният метод от мрежата. 1 ч.л. и се отрупва в пъпки за половин месец:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Подмладяване на рози със сода - секретният метод от мрежата. 1 ч.л. и се отрупва в пъпки за половин месец:
48270
Подмладяване на рози със сода - секретният метод от мрежата. 1 ч.л. и се отрупва в пъпки за половин месец:

Не е чудно, че розата е наречена „кралицата на градината“; красивите й цветове не могат да оставят никого безразличен.

Това градинско многогодишно растение обаче остарява с годините и губи предишната си привлекателност. Но има една тайна рецепта , която ще помогне за възстановяване на храста до предишния му блясък.

стара роза

Как да подмладим розата?

С течение на времето розата старее и губи предишната си красота и пищност. Стъблата стават дълги и корави, а върху тях не се образуват толкова цветове, колкото преди. Много експерти препоръчват в този случай да подмладите растението с резитба. На практика обаче това помага малко, защото младите издънки след тази процедура практически не растат, а проблемът със загубата на декоративността на храста остава.

подмладяване на роза със сода

Ето защо за много градинари остава открит въпросът - какво да правя с остарялата роза? Някои от тях дори прибягват до крайни мерки: изкопават старото растение и засаждат нов храст на негово място. Но ние днес ще ви припомним една много стара народна рецепта , която помага за бързо подмладяване на розата . А в момента тази секретна рецепта за подмладяване на рози е истински хит сред градинарите в мрежата.

За да приготвите невероятното средство ще ви трябват най-простите съставки:

  • половин кофа с добре отлежала вода, която трябва да бъде непременно топла;
  • 1 ч.л. обикновена сода за хляб;
  • 1 ч.л. магнезиев сулфат (може да се закупи в аптеката, а цената е ниска);
  • ½ ч.л. амоняк (помага за стимулиране растежа на нови издънки).
  • Можете също така да добавите 1 ч.л. настърган на ренде сапун към сместа за по-добро прилепване на съставките към листата. 

Смесете всичко много добре, така че всяка съставка да се разтвори напълно. След това можете да започнете да обработвате храста.

млада роза

Крайният резултат от пръскането на рози със соден разтвор се влияе от това, колко правилно провеждате тази процедура. За пръскане се използва конвенционален пулверизатор. Обработката се извършва много рано сутрин, преди слънцето да изгрее твърде високо. Ако навлажнете храстите с разтвор по-късно, тогава това може да причини слънчево изгаряне върху зелената част на розите. Важно е също така да изберете „подходящия“ ден за процедурата: не трябва да има вятър и дъжд.

Ако направите всичко правилно, тогава след само половин месец ще можете да видите резултата от своя труд: върху храста ще се появят млади издънки, върху които с течение на времето ще се образуват пъпки.

Дай твоята оценка:
2 от 6 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft