Полезни съвети за боядисаната ви коса

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Полезни съвети за боядисаната ви коса
5742
Полезни съвети за боядисаната ви коса

 

Боядисана коса има нужда от повече грижи и внимание, така че вземете под внимание следните няколко съвета, ако искате да запазите боядисаната  си коса здрава и красива.

Боядисването на косата не е лесен процес, тъй като може да навреди на косата ви, но ако правилно извършвате целият процес на боядисване ще намалите значително вредите, които може да причините на косата си.

 

Боядисвайте косата си при професионален фризьор

Радикалната промяна на цвета на косата предполага голяма доза внимание, тъй като промяната на цвета оказва изключително голямо въздействие върху нея, особенно ако процеса се извършва неправилно. За да постигнете желаният резултат и да не вредите много на косата си се обърнете към услугите на професионалните фризьори, тъй като той ще може да ви насочи към най-подходящият за вас цвят и ще се погрижи за здравето на косата ви.

Получаването на равномерен цвят на косата не е никак лесно, особено ако имате израстнали корени, но професионалният фризьор ще направи косата ви равномерна и ще се възползвате от професионалните продукти за коса, които той използва.

 

Помислете над цвета

Помислете добре преди да смените цвета на косата си и не предприемайте крайни промени.

За да направите косата си по-цветъл цвят трябва предварително да я изсветлите, като използвате обезцветяващи продукти за коса. Тези продукти обаче могат да окажат негативно влияние върху цялостното й здравословно състояние.

Начинът по които можете да изсветлите най-безвредно косата си е всеки път да я боядисвате  в по-светли и светли тонове . Тъй като много от жените не могат да чакат няколко месеца, за постигане на желаният цвят, те прибягват до крайни агресивни мерки, които увреждат косата им в голяма степен. Някои увреждания на косата са доста трайни, така че помислете добре преди да предприемете всякакви химически процедури.

 

Правилната употреба

Грижите за боядисана коса са задължителни, тъй като боите за коса правят косата ви по-суха и крехка и тя се нуждае от допълнителни грижи за да запази здравото си състояние. Блясъка и здравината на боядисана коса зависят до голяма степен и от продуктите за коса, които използвате. Затова трябва да използвате шапоан и балсам , които интензивно да овлажняват косата ви .

Друго, което може да направите, за да подобрите здравословното състояние на косата си е да й правите маска , поне веднъж седмично. Правете маски, които съдържат голямо количество протеини , тъй като те ще ви помогнат за получаването на защитен слой, който ще предпази косата ви от външните вредни въздействия.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft