Постна баница по манастирски - без капка олио, а на вкус по-добра от тази със сирене! Тайната е в плънката:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Постна баница по манастирски - без капка олио, а на вкус по-добра от тази със сирене! Тайната е в плънката:
Постна баница по манастирски - без капка олио, а на вкус по-добра от тази със сирене! Тайната е в...
2207
Постна баница по манастирски - без капка олио, а на вкус по-добра от тази със сирене! Тайната е в плънката:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте сред тези, които спазват Великденския пост, то тази рецепта за Постна баница определено ще ви допадне! Даже и да не постите, баничката става толкова вкусна, че няма човек, който да й устои! У дома вече не търсят баница със сирене след тази рецепта, а цялата тайна е в ароматната плънка! Ето необходимите продукти за нашата Постна баница по манастирски :

Постна баница по манастирски

Продукти:

  • 500 г тънки кори за баница
  • 500 мл доматен сос
  • 6 глави пресен лук
  • 800 г гъби
  • 2 чаши ориз (малки чаши за кафе)
  • сол, черен пипер, куркума, босилек или подправки по желание

Приготвяне:

1. Първо сварете ориза, оставете го настрана.

Включете фурната да загрява до 200°C.

2. Лукът се нарязва на колелца (бялата и зелената част), гъбите също.

3. Налейте малко доматен сок в тигана, колкото да покрие дъното, загрейте на средна температура, добавете лука, задушете за няколко минути. Добавете гъбите, покрийте, трябва да омекнат и да пуснат вода.

манастирска баница

4. Махнете капака, задушете, но внимавайте течността да не се изпари напълно. Добавете ориз, сол, черен пипер, подправки по желание, още малко доматен сок, разбъркайте, оставете на котлона още няколко минути, отстранете и охладете.

5. Застелете дъното на тава с хартия за печене (моята е кръгла 30 см), сложете една кора, залейте я с доматен сос, повторете с втората кора, повторете същото с третата кора, но върху нея поръсете плънка.

баница по манастирски

6. Следващата кора се намазва със соса, поръсва се с плънка и така до изчерпване на материала.

Накрая се слагат две кори, намазани с доматен сос.

7. Печете половин час, щом я извадите от фурната я залейте с доматен сос, охладете, нарежете и сервирайте. 

постна баница по манастирски

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft