Пролетните рецепти на баба с лапад

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пролетните рецепти на баба с лапад
69875

Лападът е едни полезен и вкусен зеленчук, който е повече от подходящ при диети.
Казват, че той е вкусният дар на пролетта. Познат е още от античността и казват, че римските войници са го обожавали, защото намалявал чувството им на жажда при военните им походи. Лападът има слабително действие и е богат на витамини и минерали. Заедно с копривата и спанака, лапада се нарежда на първо място в листат на най – здравословните зеленчуци.

Лападът е богат на витамини А, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е и К; белтъчини, въглехидрати, флавоноиди, целулоза, дъбилни вещества, етерично масло, антрахинонови съединения; минерални соли на желязото, калия, калция, натрия и фосфора; ябълкова, оксалова и лимонена киселина.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft