Пролетните рецепти на баба с лапад

вход през zajenata.bg
296869

Лапад с ориз рецепта

1 с. л. краве масло, 1 с. л. олио, 1 връзка пресен лук, 1 скилидка чесън, нарязана на ситно, 2 ч. ч. ориз, 4 ч. ч. зеленчуков бульон, 500 гр. лапад, нарязан на ситно, 3 с. л. по възможност пресен джоджен, нарязан, 100 гр. краве сирене, 4 яйца, изцедено кисело мляко за гарниране, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:
Задушавате лукът и чесънът в маслото и олиото и прибавяте измитият  ориз . Бъркате около 2 минути всичко. После прибавяте лапада и джоджена, оставяте за малко да се омешат с другите неща и бъркате постоянно. После слагате бульонът и оставяте на слаб огън да покъкри, докато оризът омекне и поеме водата, при необходимост добавяте още вода до пълна готовност на оризът. След това слагате натрошеното сирене и разбърканите яйца. Бъркате докато се пресекат яйцата и подправяте на вкус. Сервира се с изцедено кисело мляко. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft