Пролетните рецепти на баба с лапад

вход през zajenata.bg
296728

Лучник с лапад

брашно - 1 кг, мая - 30 г за хляб, кисело мляко - 400 г, яйца - 3 броя, масло - 50 г, олио - 200 мл, сирене - 300 г, лук - 4 връзки пресен, лапад - 4 връзки, киселец - 2 връзки, сол - на вкус

Маята се разтваря в 50 мл хладка вода. Към нея се прибавят брашното, яйцата, киселото мляко и 100 мл вода. Измесеното тесто се оставя да втаса 50-60 минути, завито с намазано олио.

Пресният лук, лападът, киселецът се почистват, измиват и нарязват. Задушават се в останалото олио около 15 минути. Щом изстинат, към тях се прибавя натрошеното сирене и се разбърква.

Втасалото тесто се разделя на 2 равни части. Всяка от тях се разстила така, че да стане с размерите на тавата. Тавате се намазва обилно с част от маслото и в нея се слага едната кора. Залива се с плънката и се затваря с втората кора.

Притиска се леко и се намазва с останалото масло. Баницата се оставя да втаса 20-30 минути, след което се пече около 40 минути във фурна (160-170 градуса). Изважда се и за 5-10 минути се покрива с кърпа.
 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft