Пролетните рецепти на баба с лапад

вход през zajenata.bg
296793

Лапад с гъби рецепта

лапад - 1 връзка, ориз - 1 ч.ч. бланширан, гъби - 150 - 200 г, лук - 1 глава кромид, чесън - 3 скилидки счукан, сол, черен пипер, индийско орехче - 1/2 ч.л., олио - 100 мл, розмарин - 1 стрък, орехи - 3 с.л. натрошени

Почистете лапада и го накълцайте ситно. Загрейте олиото в тенджера на котлона и сложете да се запържи за кратко стрък розмарин.

Извадете го и в мазнината сложете накълцания ситно лук. След като леко омекне, добавете почистените и нарязани гъби, както и чесъна (скълцан).

Оставете да се готви на умерен котлон, докато гъбите омекнат. Добавете ориза, разбъркайте и долейте 1 ч.ч. вода или бульон.

Щом течността се абсорбира, долейте още 1 ч.ч., а след нея и още една. Когато оризът е напълно готов, добавете подправки на вкус, орехите и накълцания лапад.

Объркайте, докато лападът спихне и снемете от котлона. Разпределете лапада с ориз и гъби в чаши или десертни купички. Поднесете обърнато в чиния. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft