Пролетните рецепти на баба с лапад

вход през zajenata.bg
296910

Лапад кремсупа

киселец - 1 връзка, лапад - 1 връзка, олио - 4 с. л., пресен лук - 1 връзка, зелен чесън - 1 стрък, брашно - препечено 2 с. л., прясно мляко - 350 мл., яйца - 3 бр., сол, крутони

Ситно нарязаните лук и чесън се задушават в олиото. Прибавят се добре измитите киселец и лапад както са на листа, съдът се захлупва и всичко се оставя да се задушава, като от време на време се бърка с дървена лъжица.

След като водата се изпари, се наръсва брашното, бърка се, така че листата да се смачкат и се залива с млякото.

Вари се на слаб огън още няколко минути, след което се добавят разбитите яйца и ястието се бърка, докато се сгъсти.

Сервира се с крутони. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft