Пролетните рецепти на баба с лапад

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лапад с макарони рецепта
296708

Лапад с макарони рецепта

3 шепи лапад или коприва, спанак, лобода
1 връзка пресен лук
2 ч.ч. къси макарони
5 с.л. олио
50 г масло
100 г сирене
2 бр. яйца
2 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер

Макароните се сваряват в 8 ч.ч. вряща подсолена вода. Лападът се нарязва на ивички и се задушава в сгорещеното олио заедно с лука. Прибавят се част от брашното и натрошеното сирене. Всичко се разбърква добре и подправя със сол и черен пипер. В намазана с масло тавичка се поставят ред от макароните, ред от сместа с лапад. Най-отгоре трябва да се сложат макарони. Останалото масло се разпределя отгоре и се залива с 1 ч.ч. мляко, разбито с 1 бр. яйце. Така приготвената мусака се пече 10 минути, след което се полива с второто яйце, разбито с останалите мляко и брашно. Пече се още 5-6 минути. Ястието се поднася с кисело мляко.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft