Пролетните рецепти на баба с лапад

вход през zajenata.bg
296769

Супа от лапад и чесън

лапад - 10 листа, лук - 2 стръка пресен, чесън - 2 стръка пресен, картофи - 2 - 3 броя, фиде - 1 - 2 шепи по желание, яйца - 1 брой, кисело мляко - 2 с.л., джоджен - на око, черен пипер, сол, сирене - натрошено, за гарниране, магданоз - 1/2 връзка

Почистете лапада , чесъна и лука. Загрейте 6 с.л. олио в тенджера и запържете скълцаните лук и чесън. Добавете накъсания лапад и след около 2 минути долейте с около 500 мл гореща вода.

Сложете капак и се заемете с беленето и рязането на картофите. След като картофите са поувряли в супата известно време, добавете сол на вкус, джоджен, черен пипер, както и фиде. При нужда долейте още гореща вода.

След като картофите и фидето са напълно готови, снемете супата от огъня и след малко я застройте с разбитите заедно яйце, 2 с.л. кисело мляко и разбърквате. Поднесете супата с лапад и картофи топка, с натрошено сирене и накълцан пресен магданоз.  

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft