Ето как се отървах от стърчащите кокалчета у дома!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Ето как се отървах от стърчащите кокалчета у дома!
41374
Ето как се отървах от стърчащите кокалчета у дома!

Около половината от възрастното население е запознато с появата на кокалчето (бунион) на крака, които се случват по-често при жените. Те могат да се наследят или да се появят поради носенето на неподходящи обувки.

Те не само са болезнени и неудобни, но и засягат качеството на живота ви.

Ето какви са начините за справяне с този проблем, който лесно може да се направи у дома.

1 Свалете обувките си и ходете боси.

ходете боси

Можете да ходите боси по всяко време, когато имате възможност. Това ще помогне за укрепване на мускулите на краката и връщане на костта на правилното място. Също така краката ви ще получат облекчение от неудобните обувки.

2. Чушките помагат при възпаление.

Чушките помагат при възпаление

Червените люти чушки имат противовъзпалителен ефект и също така затоплят, което подобрява притока на кръв. Изберете начин, който ви харесва най-много.

Изстискайте сока от чушките и го нанесете върху мястото. След това нанесете малко вазелин на тази област и го увийте с кърпа. Оставете го за 15 минути.

Смесете чушките със зехтин в съотношение 1: 2 и нанесете маслото. Внимателно масажирайте засегнатата област за 15 минути.

Ако усетите силно парещо усещане, тогава намалете количеството на чушките, постепенно увеличавайки го до препоръчителните пропорции.

3. Направете мускулите на краката си по-силни.

Направете мускулите на краката си по-силни.

Не само, че упражненията ще ви помогнат да укрепите мускулите на краката си, но и те могат да облекчат болката. Трябва само да ги изпълнявате внимателно, без да претоварвате.

Изправете се и натиснете краката на пода за 10 секунди, без да повдигате петата. След това ги вдигнете и задръжте за 10 секунди. Повторете до 5 пъти.

4. Използвайте лед, за да намалите болката.

Ледът може да помогне за намаляване на възпалението и болката. Всичко, от което се нуждаете, са само кубчета лед и кърпа.

Увийте леда с кърпа и го поставете върху костта. Не натискайте и задръжте за 10-20 минути. Можете да използвате този метод на лечение 1-2 пъти на ден.

5. Рициновото масло свива.

Рициново масло притежава антиоксидантни и антимикробни свойства. То също така помага за намаляване на възпалението и болката, поради което се използва активно за лечение на костта.

Вземете 50-100 мл рициново масло и го загрейте леко  в тиган. Потопете тампон в топлото масло и го поставете върху костта. Обвийте крака си със суха превръзка или кърпа, за да бъде топла. Задръжте го за 20 минути и повторете това лечение 1-2 пъти на ден.

6. Коректорите държат пръстите на краката в естествено положение.

Коректорите са добър начин за лечение. Първо, това спомагат за облекчаване на неудобството от носенето на обувки. Те ще предотвратят триенето и промяната на позицията на крака.

Второ, те фиксират палеца в естествено положение, което ще помогне на костта да се върне на мястото си. Днес асортиментът от коректори е много голям и лесно можете да изберете този, който е най-подходящ.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft