14 Април 2024
                
                708
                                Снимков материал: pixabay.com                
            Тази торта разбира се, че ще може да стане една от любимите ви, щом като успеете да я приготвите поне веднъж. Не е сложна, въпреки че на пръв поглед изглежда сложно!
Необходими продукти:
За крема:
- 6 жълтъка
 - 150 грама захар
 - 1 ванилия на прах
 - 50 грама царевично нишесте
 - 500 милилитра прясно краве мляко
 - 120 грама краве масло
 
За блата:
- 6 средни белтъка
 - 120 грама захар
 - щипка сол
 - 200 грама кокосови стърготини
 
За втория крем:
- 200 грама заквасена сметана
 - 15 грама желатин
 - 30 милилитра вода
 - 1-2 супени лъжици варено кондензирано мляко
 - 50 грама кокосови стърготини
 
Начин на приготвяне:
- В купа смесете нишестето заедно със захарта.
 
 Добавете жълтъците и ванилията, налейте прясното мляко и бийте до смесване.
	Сложете на котлона и гответе на слаб огън, докато се сгъсти напълно, като през цялото време бъркате енергично. Щом това стане, свалете и сипете в купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади напълно. 
	Когато това стане, махнете фолиото и с миксер разбийте за минута-две. След това добавете омекотеното масло и бийте до получаване на еднородна смес. 
	Пригответе блатовете, като в купа разбиете белтъците със солта до разпенване. Сипете захарта на порции, като след всяка биете. След последната продължете до получаване на гъст бял крем с остри върхове. Когато това стане, сипете кокосовите стърготини и разбъркате до смесване с шпатула. Така няма да загубите обема на яйцата. 
	Покрийте голям правоъгълна форма с хартия и сипете сместа в нея. Заравяне добре и сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за 20 минути. 
	Извадете и оставете да се охлади напълно. След това махнете формата и внимателно отстранете хартията. Срежете блата на 4 равни парчета. 
	Завършете десерта, като слепите платките с крем. Завършете с крем и измажете тортата от всички страни. 
	В отделен съд пригответе втория крем, като разтворите желатина с водата. Оставете да набъбне и след това разтворете на микровълнова фурна. 
	В купа сипете заквасената сметана и добавете кондензираното мляко и желатина. Разбийте всичко добре и след това напълнете в торбичка за шприцоване с накрайник звезда или по избор. Декорирайте тортата и след това отстрани поръсете с кокосови стърготини. 
	Сложете в хладилник за 2-3 часа или докато стегне напълно. След това извадете, нарежете и поднесете. 
                Редактор: Ясен Чаушев
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                
                                            
                                        












