Рецептата за здраво сърце и дълъг живот, които покойният проф. Чирков препоръчваше приживе

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Рецептата за здраво сърце и дълъг живот, които покойният проф. Чирков препоръчваше приживе
10675
Рецептата за здраво сърце и дълъг живот, които покойният проф. Чирков препоръчваше приживе

Проблемите със сърцето са широко разпространени в съвремието и все повече хора се оплакват от сходен род заболявания. Стресът, мръсният въздух, некачествената храна, застоялият живот и още ред причини нанасят поражения върху най-важния орган в човешкото тяло, казваше приживе известният кардиохирург, който предупреждаваше, че ако не се вземат мерки, съчетани с профилактични прегледи, последиците от тях биха могли да бъдат страшни и даже фатални.

Великият в областта на сърдечната хирургия проф.

Чирков остави дв основни съвета или т.нар. рецепти за лечение и поддържане на болно сърце, които е необходимо да се спазват ежедневно, за да си гарантираме здраве и дълъг живот.

Първият съвет на големия учен е никога, абсолютно никога да не се храним след 18 часа вечерта. „Често пъти пациенти със сърдечни проблеми идват при мен и се оплакват, че имат екстрасистоли, аритмия, прескачане. И се оказва, че не са спазили това наистина важно за здравето им изискване – да не ядат след 18 часа. Тогава винаги в корема се образуват газове. Те повдигат диафрагмата, а тя от своя страна притиска сърцето и става лошо“. Това, което също препоръчваше на пациентите, е да си направят една от възможно най-здравословните смеси за сърцето, която да приемат редовно. Тя се прави като се смесят 10 глави чесън, счукан на каша, заедно със сока от 10 лимона и 1 килограм мед.

Тази смес е необходимо да престои една седмица и чак след това е готова за консумация. Пием от нея веднъж на ден, по четири лъжички – приемаме на малки глътки и бавно, като не забравяме да задържим за малко в устата, преди да глътнем. Количеството от сместа е достатъчно за два месеца прием, а помага и на много болни и възрастни хора, които дори трудно стават и се движат. „Не на последно място, бъдете добри и не пропускайте лоши мисли, а още по-малко злоба и завист в ума си. Тъй като мозъкът е сто пъти по-опасен за сърцето даже от пушенето. Казвам го съвсем откровено и директно, тъй като съм го виждал“, казваше големият проф. Чирков.

Дай твоята оценка:
3 от 9 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft