Руснаци откриха трева, която лекува коронавируса! (снимка)

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Руснаци откриха трева, която лекува коронавируса! (снимка)
4660
Източник: блиц
Руснаци откриха трева, която лекува коронавируса! (снимка)

Биолози от Томск предлагат да се използва за профилактика и лечение от коронавируса корени и трева. Високата антивирусна и антимикробна активност на растението се потвърждава от резултатите от изследванията на Държавния научен център "Вектор".

В Русия тревата вайда (Ísatis tinctória), която се използва и за боядисване,  се отглежда в малки обеми - като добро медоносно растение и обещаващо фуражно растение.

Според изследователите обаче то е много ефективно в борбата с много инфекциозни заболявания.

По-специално, водни екстракти на вайда са използвани за лечение на пациенти при пика на вируса на птичия грип в Китай през 2003 г. Служители на Държавния научен център по вирусология и биотехнология "Вектор" изследват ефекта на вайдата върху чувствителни клетъчни култури, използвайки вируси на грип, морбили, паротит и върху опитна мишка, използващи вируса на птичия грип. Поредица от експерименти потвърди високата биологична активност на корена на вайдата“, съобщават от пресслужбата на Държавния университет „Томск“.  

След употребата му оцеляват повече от половината от гризачите, заразени с вируса на птичия грип. В същото време билковите лекарства се характеризират с ниска токсичност и добра поносимост. Това е особено важно за хора с намален имунитет и страдащи от хронични заболявания. Биолозите планират да разширят изследователските плантации на това ценно растение. Предвид трудната ситуация поради необходимостта да защитим хората от коронавируса, ние сме готови да отглеждаме вайда в големи обеми за доставка на производители на храни и фармаколози, отбелязват учените.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft