Никога не сте правили такива мекици ! Приготвят се напълно без мая и сода, но се получават умерено пухкави, хрупкави отвън и ефирни отвътре! Опитайте се да приготвите най-вкусните мекици по тази нова рецепта .
Най-вкусните мекици от парено тесто
Продукти:
- 2 чаши вода (500 ml);
- 1 ч.л. сол (5 гр.);
- 1 с. л. масло (25 гр.);
- 1 малка чаша натурално кисело мляко (100 гр.);
- 2 чаши брашно (215 гр.);
- 2 с.л. растително масло;
- добавки на вкус (например сирене / картофено пюре / яйце с лук и др.);
- растително масло за пържене.
Приготвяне:
Сложете тигана на огъня, налейте 500 мл вода. Когато водата заври, намалете котлона под средната степен, добавете маслото и солта. След това изсипете 100 гр. натурално кисело мляко без добавки, разбъркайте.

Добавете брашното и разбъркайте с шпатула, докато тестото се събере.


Когато тестото се събере, загрейте го още 2 минути на слаб огън и извадете.
След като изстине, се залива с 2 с.л. растително масло и се омесва с ръце до гладкост.

Тестото ще бъде много приятно за работа, меко, хомогенно, гъвкаво. Отщипете парче, разточете на слой с точилка или пръсти, добавете пълнежа по ваш вкус, оформете мекица.

Повтаряйте това, докато свърши тестото.
Изпържете мекиците веднага в достатъчно количество растително масло. Трябва да станат хрупкави, с апетитна златисто-кафява коричка.

Подредете ги върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина. Мекичките от парено тесто са много бързи, хрупкави, ефирни и вкусни!
.jpg)














