Сарми на кокал - такива още не сте ги яли, а са размазващо вкусни! Точната рецепта:
26 Януари 2019
12657
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Импровизациите в кухнята - това са моментите, в които неволно създаваме шедьоври. Необичайно съчетание от продукти понякога може да прерастне в истински кулинарен екстаз.
Днешната рецепта е такава - сарми на кокал или с други думи, пилешки бутчета с ориз , увити в листа кисело зеле .
Сарми на кокал
Продукти:
- 6 големи листа кисело зеле
- 6 пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 морков
- 1 чушка
- 70 гр.доматено пюре
- 200 гр.заквасена сметана
- 1 чаша вода
- 1 ч.л.захар
- сол на вкус
- 1 домат
- 1 ч.л.сух босилек
Метод на приготвяне:
- Поръсете бутчетата с любимите си подправки и запечатайте в тиган с малко олио от двете страни до златисто кафяво.
- Отделете 6 по-големи листа кисело зеле. Може и пресни, но ги сварете до омекване в кипяща вода.
- Сварете ориза в 1 чаша вода, докато омекне.
- Запържете ситно нарязания лук и настърганите моркови в олио до златисто кафяво.
- Смесете ориза с пържените зеленчуци.
- Поставете от сместа върху зелевите листа, а отгоре подредете бутчетата.
- Върху бутчетата сложете още от ориза.
- Завийте всичко в зелевите листа, като оформите плик.
Сложете ги в тенджера.
- Фино нарежете чушката и я поставете между рулцата от зеле, като поръсите всичко със ситно нарязан чесън.
- Пригответе соса - смесете доматеното пюре и заквасената сметана, добавете 1 супена лъжица вода, 1 ч.л. босилек, 1 ч.л. захар и сол на вкус. Залейте сармите със соса и оставете ястието да къкри под капак 30-40 минути.
- Нарежете доматите на кръгчета, подредете ги върху сармите и оставете да къкри още 10 минути.
- Украсете готовото ястие със зелени подправки на вкус.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари