Тази нощ сменяме времето - не забравяйте да преместите стрелките на часовника:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Тази нощ сменяме времето - не забравяйте да преместите стрелките на часовника:
2862
Източник: blitz.bg
Тази нощ сменяме времето - не забравяйте да преместите стрелките на часовника:

По традиция с настъпването на пролетта местим стрелките на часовниците напред , за да преминем към лятното часово време .

Тази пролет ще преместим стрелките на часовниците с един час напред на 28 март (неделя) в 3.00 часа, т.е. ще спим с час по-малко.

През септември 2018 година Европейската комисия излезе с предложение местенето на стрелките да се случи за последно, като различните държави да изберат дали искат да останат на астрономическо време (зимно), или на лятно часово време.

Прекратяването на смяната на часа обаче засега се отложи.

Смяната на часовото време на зимно и лятно е съгласно постановление № 94 от 13 март 1997 г. на Министерския съвет. С него се въвежда всяка година в нощта срещу последната неделя на октомври лятното часово време да премине в зимно, а в последната неделя на март - към лятно.

Идеята за смяна на времето първо хрумва на Бенджамин Франклин. Той пише писмо до редактор на вестник "Парижки журнал" през 1784 г., като предлага на парижани да стават и да си лягат по-рано. На практика идеята е приложена от германското правителство по време на Първата световна война в периода 30 април - 1 октомври 1916 г. Великобритания е втората държава, която в началото въвежда лятно часово време от 21 май до 1 октомври 1916 г.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft