Сладка като мед, мека като пух и сочна като шербет! Уникална баница с локум и орехи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладка като мед, мека като пух и сочна като шербет! Уникална баница с локум и орехи:
Сладка като мед, мека като пух и сочна като шербет! Уникална баница с локум и орехи:
27674
Сладка като мед, мека като пух и сочна като шербет! Уникална баница с локум и орехи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако досега не сте опитвали баница с локум , а ви харесват традиционните сладки печива с фини кори, то е време да поправите тази грешка! Днешната чудна локум баница е сладка като мед, мека като пух и се топи върху езика! Не вярвате? Опитайте сами - ето как се прави вкусната баница с локум и орехи :

Локум баница

Продукти:

500 гр.кори за баница

300 гр.локум (розов)

150 гр.смлени орехи

За намазване на корите:

2 яйца

1 чаша (200 мл) захар

1 чаша олио

1 чаша кисело мляко

1 чаша брашно

1 ч.л.бакпулвер

За сиропа:

2 чаши захар

4 чаши вода

1 пак.ванилова захар

сока от 1/2 лимон

Приготвяне:

Първо Сварете сиропа: в тенджерка сложете 2 чаши захар, 4 чаши вода и 1 пак.ванилова захар. Варете 15 минути, след като течността заври. Към края добавете сока от 1/2 лимон. Оставете да изстине.

Пригответе сместа за намазване на корите: разбийте 2 яйца с чаша захар, добавете постепенно олиото, киселото мляко и брашното, смесено с бакпулвера.

Нарежете всяко парче локум на 4.

Вземете колкото е възможно по-тънки кори за баница. 

локум баница

Намажете първата кора с 2 супени лъжици от яйчената смес (ако корите са по-дебели, сложете 3 лъжици), поставете отгоре втората кора, намажете с още 2 лъжици плънка. В дългия край на кората разпределете 2 лъжици смлени орехи и подредете в един ред парчета локум.

Навийте корите на руло и ги поставете като охлюв в предварително намазнена тава.

Процедирайте така с останалите кори, плънка и локум/орехи, докато изчерпате продуктите. С останалата плънка намажете рулата отгоре.

Печете на 180 градуса за 25 - 30 минути.

баница с локум

Когато се охлади леко баницата, нарежете я на парчета, поставете ги в дълбок съд и залейте със сиропа. Оставете да изстине и да попие сиропа, преди да поднесете (най-добре за 1 нощ на хладно).

Приятен апетит!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft