Стара рецепта с ябълки, грис и орехи. Бърз и много вкусен сладкиш за всеки ден! Попаднахме на рецептата, докато сърфирахме из кулинарните форуми.
Старинен сладкиш с ябълки, грис и орехи
Продукти:
- 250 г грис
- 180 г смлени орехи
- 180 г захар
- 250 мл мляко
- 2 яйца
- 2 настъргани ябълки
- 100 мл олио
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 пакетче ванилова захар
За шоколадовата глазура смесете на слаб огън:
- 160 г шоколад
- 160 г сладкарска течна сметана
А може и просто да разтопите:
- 200 г шоколад
- 3 с. л. олио
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на пяна, след това добавете мокрите съставки.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Накрая прибавете сухите съставки и настърганите ябълки.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Всичко се разбърква и се изсипва в застлана с хартия или намаслена и набрашнена форма.

Снимка: YouTube
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.

Снимка: YouTube
Когато изстине, сладкишът се залива с шоколадова глазура.
Оставете да се охлади и стегне преди сервиране.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube














