Стомахът ни кани лятото!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Извор на Здраве
Стомахът ни кани лятото!
1391
Стомахът ни кани лятото!

Макар юни да е мокър до мозъка на костите си и да отвява на порции пищното зелено, все пак не успява да измие усещането за хубаво – за лежерни разходки, за слънчеви залези, за мирис на море, за шум от горски листа, за срещи с приятели.... Не може да измие усещането за топлина, за онази специфична лежерност и лекота, в които е облечено само лятото.

И ставаме по-смели, по-разголени и пряко, и преносно. Разголваме телата, душите и мислите си, защото през лятото всичко, ама абсолютно всичко е възможно! И жабите се превръщат в принцове, и пясъците се превръщат в замъци, и  тревата е с мирис на любов, и развяната коса ни издига във въздуха, досущ като цветен балон. И като че ли не стъпваме по земята, а някак лекокрили с пружиниращи пръсти докосваме самото небе и гълтаме щастие на пресекулки.

 

А строените в очакване сандали намигат игриво и тайно кроят планове за цветни пикници, за пищни барбекюта и за танци под звездите. И как да се сърдиш на дъжда, когато дори и той палаво те закача за немирните поли и се провира във вдлъбнатините на всички детски усмивки, които носиш.

 

И сега е моментът, когато с всички сетива можеш да се насладиш на цветни, вкусни, разкошни храни, които, родени от лятото, носят соления му, слънчев вкус. Домат, поел топлите лъчи в себе си, разпръскващ аромат на дом и семейство; хрупкава и сочна краставица; разтапящи се в устата ти; череши, които преливат в сладък разкош; неповторими зрели ягоди, разперили семената си, засаждащи гъделичкаща сладост; морав патладжан – толкова лъскав, че в него се оглежда смеха ти. И целият въздух ухае на маточина и лавандула. Под краката ти се разнася аромат на дъхава мащерка и не вървиш, а летиш, и устата ти се изпълва със слюнка – сетивата ти са във възторг. Защото сега е моментът, когато храната - окъпана от слънце - е най-вкусна. Сега е моментът, когато храната е споделена. Сега тя е смях и възторженост, наслада и влюбване, пъстър размах, експлозия от усещания. Сега храната е споделеният залез, барбекюто в двора, кошницата за пикник, пясъкът в косите, аромата на окосена трева, мента, лед и усмивка на устните. Сега храната е целуната от любовта на природата и единственото, което можем да направим, е да й се насладим с всички сетива – да се оставим да бъдем приласкани от опияняващия й вкус. И когато сочната кадифена праскова се разлива от устата ни и капе по земята, тогава си спомняме, че някъде в нас още живее едно малко дете, което умее да се радва, което умее да изпитва непринудена, чиста радост, окриляващо щастие; дете, което още вярва в чудеса.

 

И стягаме куфарите и тръгваме на път, за да намерим онази по-добра версия на себе си.    И искаме да опитаме от всичко, искаме да посетим нови места и там да опитаме местните деликатеси, искаме да разрушим собствените си граници и да бъдем поканени, провокирани и ухажвани от различното, от новото, от чуждото, за да  можем чрез него да си припомним за себе си.

 

 И за да не бъдем изненадани от стомашни неразположения, за да се насладим на всички вкусове, които лятото предлага, без притеснения, можем да се доверим на помощници, които да ни следват нявсякъде в слънчевите дни – Ензи-Мил и Лаксал.

Продуктът Enzy-Mill съдържа най-важните храносмилателни ензими, подбрани от неживотински източници - Amylase; Lipase; Protease 4.5; Protease 3.0; Alpha-galactosidase; Lactase; Cellulase; Bromelain. Те подобряват усвояването на важните за организма нутриенти, като въглехидрати, мазнини, протеини, витамини и минерали. Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат широк спектър на действие и са лесни за прием.

Ако едно тяло има ензими в изобилие, то е изпълнено с жизнена енергия. Затова, ако се щадят телесните ензими, ще имате повече енергия и тялото ви ще бъде по-здраво. Има три основни начина за запазване и попълване на нивото на ензимите: чрез ядене на сурова храна, чрез правилно съчетаване на продуктите по количество и качество и чрез приемане на ензимни добавки.

 

Enzy-Mill е изключително подходящ при стомашни неразположения – подуване, газове, коремни спазми, тежест. Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Може да се приема и от вегетарианци и постещи.

 

Много често стомашните неразположения, като тежест, подуване, болки и дискомфорт, са съпроводени и със състояние на запек. Съществуват фитопродукти, които са богат източник на неразтворими и разтворими фибри. Обвивките от семената на Псилиума са известни с концентрираното си съдържание на неразтворими фибри, които абсорбират голямо количество вода. По този начин увеличават обема на чревното съдържание и спомагат за по-бързото му преминаване през червата.

Природен лаксатив с основна съставка Псилиум във вид на целулозни капсули със съдържание  на фино обработени обвивки от семената на Псилиум е LaxaL – фитопродукт от серията “Botanic”. Може да се закупи от аптеките без рецепта.  Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Може да се приема и от вегетарианци и постещи. Осигурява меко и безболезнено изпразване на червата без да води до зависимост и увреждане на чревните стени. Поради високото си съдържание на фибри е необходимо да се приема с една-две чаши вода около 30 минути преди ядене. LaxaL е хранителна добавка, позволяваща безопасно решаване на проблема със запека и последствията от него.

 

Когато лятото е до нас, трябва да сме готови за приключения, срещи с добри приятели и вксуна храна.

 Защото нищо не събира хората така, както хубавата храна!  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft