Ако досега не сте опитвали да направите банички с домашно тесто , то тази рецепта е точно за вас! Всичко е от лесно по-лесно и много бързо. Тестото се замесва от вода, мляко и брашно, като дори не е нужно да се меси много, само колкото да стане стегнато.
Освен това процедурата е много проста и интересна, а крайният резултат ще ви удиви. Ето какво ви трябва за тези супер бързи Банички за начинаещи :

Супер бързи банички за начинаещи
Продукти:
- 250 мл вода
 - 250 мл прясно мляко
 - 1 чаена лъжичка сол
 - 800 г брашно
 - 1 чаена лъжичка бакпулвер
 
За плънката:
- 3 глави лук
 - 400 г кайма
 - сол и подправки на вкус
 
И още:
- 150 г масло за намазване на тестото
 - 1 жълтък + 1 супена лъжица мляко за намазване на баничките
 
Пече се 35-40 минути на 180 градуса
Приготвяне:
Смесете водата и млякото в дълбока купа, добавете на няколко пъти солта, бакпулвера и брашното. Замесете средно меко и еластично тесто. Омесете добре за 5-8 минути, след което го разделете на 4 части и оформете топки.

Покрийте го, за да не изсъхне и го оставете да почине за 10 минути. През това време пригответе плънката: в дълбока купа смесете наситнения лук и месото, подправете и разбъркайте добре на ръка. Разделете плънката на 4 части.

След това вземете топка тесто и върху леко набрашнена работна повърхност я разточете възможно най-тънко на голяма продълговата кора. Отгоре се намазва с една четвърт от разтопеното масло и се разпределя една четвърт от плънката.

Завийте кората, след което внимателно оформете охлюв. Повторете процедурата с останалото тесто, а оформените "охлювчета" увийте в торбичка и ги оставете да починат 20 минути, за предпочитане на студено или в хладилник.

След като изтече времето, извадете първото оформено "охлювче" върху леко набрашнена работна повърхност и го разтеглете с ръка или точилка, за да намалите малко дебелината и да получите по-тънка баничка.

Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене (печете ги по две). Намажете баничките с разбит жълтък и ги изпечете за 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Да ви е сладко!

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







