С това сосче едно пилее гаранция няма да ви стигне, пилешкото става безумно вкусно, крехко и сочно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С това сосче едно пилее гаранция няма да ви стигне, пилешкото става безумно вкусно, крехко и сочно
С това сосче едно пилее гаранция няма да ви стигне, пилешкото става безумно вкусно, крехко и сочно
2435
С това сосче едно пилее гаранция няма да ви стигне, пилешкото става безумно вкусно, крехко и сочно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Забелязали ли сте кога се е случил този масивен преход към пилешко месо ? По някакъв начин асортиментът от това конкретно месо стана по-голям. Съответно броят на оригиналните рецепти за пиле се е увеличил. За котлети, сега пилешко. За котлетите тя е същата. Не знам дали си струва да си припомним десетки начини за приготвяне на пържени картофи и месо от френски от този конкретен продукт?

Ние също не забелязахме, но сами се забъркахме във очарованието с този продукт. Ако проверите фризера у дома, парче свинско или говеждо месо буквално се сгуши в ъгъл. Пилешки крилца, филета и бедра заемат цялото пространство. Вярно е, че понякога такова достъпно месо се оказва малко сухо, тъй като много кетчуп и майонеза не се наливат. Затова решихме да се срещнем с вас и да предложим шестте най-добри маринати за любимия ви продукт.

бира

Този път не в бира, а в бира. Опитвали ли сте пилешко пилешко подобно? Наборът от съставки е наистина богат, както за марината. Всеки от тях има своя собствена, много специална роля. Но за нас резултатът е важен. И той, между другото, е отличен.

Съставките

200 мл соев сос
150 г мед
200 мл бира
2 скилидки чесън
1 шушулка червен пипер
1 стрък розмарин

подготовка

Прекарайте чесъна през пресата за чесън. Смесете го с всички съставки. Изсипете пилешката смес от бира. Оставете месото в хладилник цяла нощ .

Никой приятел не може да отгатне всички съставки до една. Но той определено ще облиза пръстите си и ще поиска добавки. Разбира се, че бихте! Такова нежно пиле не се получава от всяка домакиня.

пикантен

Трудно е да намерите по-добър вариант, ако харесвате пикантно пиле. Маринатата се приготвя лесно. Нужни са само пет съставки и самата кралица на трапезата, разбира се. А любителите на особено остро месо се съветват да не пестят от червен пипер.

Съставките

1 лук
3 скилидки чесън
30 мл лимонов сок
Сол, смлян червен пипер на вкус

подготовка

Начукайте чесъна и лука. Поръсете зеленчуците с подправки. Разбъркайте добре. Добавете лимонов сок. Изсипете пилешкото филе със сместа. Оставете го за 6 часа .

Идеалният вариант е да го оставите цяла нощ. Ще ви отнеме около 10-15 минути, за да се подготвите. Но тогава месото ще бъде толкова нежно и пикантно, че все още на масата ще започнете да изчислявате кога поводът да го приготвите отново ще се появи.

вино

По отношение на марината с алкохол и месо си струва да експериментирате. Ето, например, виненият вариант е невероятно вкусен. Но какво да кажа, винаги е по-добре да се убедите сами.

Съставките

400 мл сухо червено вино
8 супени лъжици. л. зехтин
1 стрък розмарин
Сол, черен пипер, мащерка на вкус

подготовка

Нищо сложно. Смесете всичко и изсипете месо върху маринатата. На стайна температура е достатъчно половин час, за да може марината да се маринова. И тогава можете да готвите по обичайния начин във фурната.

Изберете отлично гарнитура и сос от месо - пълна вечеря е готова. Но не мислете, че е възможно да готвите пиле по този начин изключително за семейно хранене. Всеки празник ще стане още по-вкусен с такова ястие.

рязък

Какво може да бъде по-добро от пикантното месо за вечеря ? Може би знаете по-добър вариант, но 80% от приятелите ви ще бъдат солидарни с нашето мнение. Вижте го. Сгответе пилето в пикантна марината и ще видите, че никой няма да откаже.

Съставките

2 глави лук
4 супени лъжици. л. зехтин
Сол, лют пипер, червен пипер на вкус
2 смлени дафинови листа

подготовка

Нарежете лука. Смесете с останалата част от съставките. Разтрийте месо с марината. Отделете за 6 часа .

Пригответе се - много рязко. Препоръчваме да изберете соса по-мек, с киселост. Тогава месото ще бъде перфектно. Що се отнася до гарнитурата, от вас зависи да решите дали изобщо имате нужда. Можете да направите лека салата .

италиански

В слънчева европейска страна всички следват тази рецепта. Без майонеза, а зехтин, вместо копър и магданоз - италиански билки. Е, не може без цитрусови плодове.

Съставките

25 мл лимонов сок
5 супени лъжици. л. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
Сол, черен пипер, сухи италиански билки на вкус

подготовка

 

Нарежете филето на филийки. Добавете всички подправки. Изсипете зехтин, както и лимонов сок. Разбъркайте всичко добре. Оставете всичко за половин час . И след това гответе.

Да, италианските билки и зехтинът са основното тайно оръжие на тази марината. Използвайте го за добро. Трансфер в Италия и поканете семейството и гостите си там.

грейпфрут

Оригинален, дори много. Такова пиле ще бъде идеално лакомство по време на празника . За да изненадате и да завладеете кулинарните постижения, трябва да смесите само няколко съставки.

Съставките

1 грейпфрут
1 лук
2 скилидки чесън
2 с.л. л. мед
2 с.л. л. винен оцет
200 мл вода

подготовка

Начукайте чесъна и лука. Смесете го със сок от грейпфрут и други съставки. Добавете пилето към сместа. Отделете за 4 часа .

Не експериментирайте, ако грейпфрутът не е един от любимите ви плодове. Като алтернатива можете да използвате прясно изцеден портокалов сок . Но това ще бъде съвсем различна марината и различен вкус.

Често се налага да чувате и четете, че с изобилие от възможности, съвременните домакини все още мариноват пилешко месо в майонезата. Първо, не е толкова вкусно. Второ, определено не е полезно. Време е да изоставим старите навици и да повлечем приятелите на страната на вкусната и здравословна храна .

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft