Тази шунка в лучени люспи е вкусна, точно като пушена! Но ние няма да я пушим!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази шунка в лучени люспи е вкусна, точно като пушена! Но ние няма да я пушим!
Тази шунка в лучени люспи е вкусна, точно като пушена! Но ние няма да я пушим!
564
Тази шунка в лучени люспи е вкусна, точно като пушена! Но ние няма да я пушим!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Луксозна шунка в люспи от лук вместо купени колбаси и колбаси! Лесна е за приготвяне, безпроблемна и вкусна!

Тази шунка е чудесна алтернатива на надениците и други купени от магазина колбаси! Месото първо се готви в люспи от лук, след което постепенно се охлажда и се влива в вкуса. Това го прави особено ароматно и вкусно!

Лучена кора - колкото повече, толкова по-добре

  • Сол 1,5 с.л.
за 2 литра вода (на вкус)
  • Черен пипер на зърна 7-8 бр.
  • Бахар 5-6 бр.
  • Дафинов лист 1 бр.
  • Чесън, шепа
  • Съставки за салатата
    За намазване:

    • 1 глава чесън
    • Черен пипер 1 с.л.
    • Лютив червен пипер 0,5 ч.л.

    Приготвяне:
    1. Добавете сол в тенджера с вода, загрейте и оставете да заври. След това добавете черния пипер на зърна, бахара, дафиновия лист и измитите люспи от лук и отново оставете да заври.

    2. След като заври, добавете шунката в тигана, покрийте с капак и гответе 40 минути на слаб огън.

    3. След 40 минути обърнете бутчето, добавете щедра шепа чесън, покрийте с капак и продължете да готвите на слаб огън още час и половина.

    Дори и да имате голяма и висока тенджера, все пак трябва да обърнете пилешкото бутче, защото то ще изплува на повърхността по време на готвене.

    4. След като се сготви, свалете тенджерата от котлона и оставете шунката да се охлади в бульона до стайна температура. На мен това ми отнема около 3-4 часа.

    5. След като изстине, извадете го, отстранете люспите на лука от повърхността и подсушете шунката с кухненска хартия.

    6. Натъркайте обилно шунката от всички страни със смес от настърган чесън, смлян черен пипер и лют червен пипер. След това я увийте в няколко слоя хартия за печене и я охладете в хладилник за поне 12 часа, или още по-добре за 24 часа.

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft