Луксозна шунка в люспи от лук вместо купени колбаси и колбаси! Лесна е за приготвяне, безпроблемна и вкусна!
Тази шунка е чудесна алтернатива на надениците и други купени от магазина колбаси! Месото първо се готви в люспи от лук, след което постепенно се охлажда и се влива в вкуса. Това го прави особено ароматно и вкусно!
Лучена кора - колкото повече, толкова по-добре
- Сол 1,5 с.л.
Съставки за салатата
За намазване:
- 1 глава чесън
- Черен пипер 1 с.л.
- Лютив червен пипер 0,5 ч.л.
Приготвяне:
1. Добавете сол в тенджера с вода, загрейте и оставете да заври. След това добавете черния пипер на зърна, бахара, дафиновия лист и измитите люспи от лук и отново оставете да заври.
2. След като заври, добавете шунката в тигана, покрийте с капак и гответе 40 минути на слаб огън.
3. След 40 минути обърнете бутчето, добавете щедра шепа чесън, покрийте с капак и продължете да готвите на слаб огън още час и половина.
Дори и да имате голяма и висока тенджера, все пак трябва да обърнете пилешкото бутче, защото то ще изплува на повърхността по време на готвене.
4. След като се сготви, свалете тенджерата от котлона и оставете шунката да се охлади в бульона до стайна температура. На мен това ми отнема около 3-4 часа.
5. След като изстине, извадете го, отстранете люспите на лука от повърхността и подсушете шунката с кухненска хартия.
6. Натъркайте обилно шунката от всички страни със смес от настърган чесън, смлян черен пипер и лют червен пипер. След това я увийте в няколко слоя хартия за печене и я охладете в хладилник за поне 12 часа, или още по-добре за 24 часа.