Тест, който показва ранни признаци на деменция

вход през zajenata.bg
За Жената
Тест, който показва ранни признаци на деменция
932
Тест, който показва ранни признаци на деменция

За да сте уверени в собственото си трезво мислене и гъвкаво остроумие, трябва да правите от време на време тест за деменция. Болестта на Алцхаймер може да се прояви не само в зряла възраст. Симптомите му понякога се появяват много по-рано. Проверете себе си и близките си!

ТЕСТ ЗА ДЕМЕНЦИЯ

Какво представлява болестта на Алцхаймер? Това е вид деменция, който е описан за първи път от Алоис Алцхаймер през 1907 г. Това обикновено се случва само сред тези, които вече са прекрачили 65-годишния праг. Въпреки това, понякога, много рядко се среща при тези, които са по-млади. Между другото, прогнозите на учените в това отношение са много плачевни: те прогнозират, че броят на собствениците на това заболяване ще се увеличи четирикратно до 2050 г.

Непредсказуемостта на това състояние е, че то напредва много бавно. Първичните симптоми са толкова незначителни, че малко хора могат да ги забележат. Това може да бъде например невъзможността да се запомни наскоро получена информация . Такива малки неща могат постепенно да се трансформират в невъзможност за навигация в пространството или дори извършване на някои прости действия за самообслужване.

Трудно е да се повярва, но дори и сега науката все още не е разбрала напълно защо някои хора се сдобиват с такава болест. Причините могат да бъдат много. Невъзможно е да се възстановите напълно от това, но можете значително да забавите скоростта на развитие . За това, разбира се, трябва да забележите навреме, че нещо не е наред с човека.

Например, можете ли да намерите камила на тази снимка? Колко време ви отне за това? Ако не сте могли да намерите това животно или ви е отнело твърде много време за това , струва си да преминете през още няколко подобни теста. Също така е препоръчително да намерите селекция от логически проблеми и да тренирате ума си.

Какви други превантивни методи съществуват

Експертите не могат да кажат, че стриктното спазване на тези препоръки може да забави появата на сериозни симптоми за дълго време, но качеството на живота ви, ако те се спазват, определено ще стане много по-високо! Какво може да се припише тук?

Съзнателно хранене

Не трябва да изпадате в крайности и да бързате от една диета към друга. Но ако искате вашето физическо състояние да се подобри, а хипотетичната болест на Алцхаймер все още не е почукала на вратата, съветвам ви да помислите как и какво ядете . Най-често основният проблем не е слабата ни воля или нещо подобно. Не, всичко е свързано с нашите несъзнателни закуски.

Мислейки за храните, които консумирате и имайки поне малко знания в ума си, можете значително да подобрите диетата си. Разбира се, не трябва да забравяте и за витамините. B12, B3 и C например могат значително да забавят развитието на заболявания, както и да подобрят мисловните ви способности.

Превантивни прегледи

Често пренебрегваме ходенето на лекар. Това е нещо обичайно за всички, но не бива да злоупотребявате с него. Пълна проверка трябва да се извършва поне веднъж годишно . И това се отнася не само до посещението при зъболекар, въпреки че не бива да се забравя за него.

Трениране на ума

След дипломирането четем много по-малко и монотонната работа не прави много за поддържане на здравия разум и яснота на ума. Поставете си цел да имате определен брой книги в определен момент. Това трябва да е реалистична цел, а книгите могат да бъдат почти всичко.

Изобщо не е необходимо да се чете само художествена литература. Много хора спират да го харесват след определена възраст и тези хора напълно изоставят четенето. Но можете да преминете към популярни научни алтернативи! Също така, не забравяйте за изучаването на чужди езици например. Подобни практики са чудесни за развитие на паметта и ума.

Намерихте ли камила на снимката?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft