Тирамису с ликьор
	250 г сирене Маскарпоне
	250 г извара
	1 кутия (340 г) ананас
	125 мл сок от консервирания ананас
	100 г захар
	200 мл готварска сметана
	30 г бисквити Амарети
	125 мл яйчен ликьор
	10 г краве масло
	100 г филирани бадеми
	• В купа се разбъркват Маскарпоне, изварата, захарта и сокът от консервирания ананас.
	• Готварската сметана се разбива с миксер и се прибавя към крема.
	• Разбърква се внимателно.
	• Шайби ананас се отцеждат от сока и се оставят настрани.
	• Във купа за сервиране на дъно се поставя 1 част от крема.
	• Отгоре се разпределят начупените бисквити Амарети и 1/2 от яйчен ликьор.
	• Нареждат се отцедените шайби ананас и се покриват с останалия крем.
	• Отделно в тиган се разтопява кравето масло и се запържват филираните бадеми на среден огън.
	• Тирамисуто с яйчен ликьор се поръсва с охладените бадеми и се оставя да престои за една нощ в хладилник.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







