Това са 5 черти, които децата наследяват САМО от своите баби и дядовци – ще се изненадате!

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Това са 5 черти, които децата наследяват САМО от своите баби и дядовци – ще се изненадате!
173395
Това са 5 черти, които децата наследяват САМО от своите баби и дядовци – ще се изненадате!

Всеки знае, че много неща се предават на децата по наследство. И тук всеки родител отговаря за „собствената си област на действие“. Полът на бебето зависи от бащата, той също предава склонността към оплешивяване, ранен пубертет и много други. Децата често наследяват нивото на интелигентност и емоционалност от майка си.

Има обаче неща, които децата наследяват не от родителите си, а от своите баби и дядовци. Да, представителите на предишните поколения също играят роля във формирането на външния вид и характера на своите внуци. Какво точно наследяват децата от тях, ще ви разкажем в нашата статия.

Характеристики на външния вид

Родителите са отговорни за 50% от това как ще изглежда бебето. Но за други 25% - баби и дядовци по майчина и бащина линия. Това не е изненадващо, защото по едно време те бяха отговорни за външния вид на родителите на внука си.

Понякога някога „спяща“ доминираща черта може да бъде предадена на дете, което в даден момент не е било отразено в майката и майката на детето. Например, бебето може да има сини очи, като баба си. А цветът на очите на бащата и майката може да е напълно различен.

Левичарство

Така нареченият „ген на лявата ръка“ се предава на децата по мъжка линия. И не от татко, а от дядо. Това беше установено някога от генетици от Единбургския университет. Така че, ако детето ви е левичар, най-вероятно неговият дядо по бащина или майчина линия също има тази особеност. Между другото, чертата е толкова доминираща, че може да се предава не само на внуци, но дори и на правнуци.

Умение за управление на пари

Някои черти на характера, наклонности и морални качества също се предават на децата от техните баби и дядовци. Да кажем, че момичетата наследяват способността да управляват парите, рационалността и пестеливостта от майка си. Но момчетата възприемат всички същите качества не от родителите си, а от баба си по бащина линия. Така че, ако синът ви започне да харчи пари, обърнете внимание на харченето на свекърва ви.

 

снимка

Кандински

Склонност към депресия

Изненадващо, бабите също са отговорни за емоционалния фон на детето. И не само по майчина линия, но и по бащина. И ако едната от тях е шегаджийка, а другият непрекъснато се оплаква от живота, техните внуци също ще имат постоянни промени в настроението от едната крайност в другата. Но ако и двете баби са склонни към депресия, детето явно няма да има късмет.

Фобии

Някои детски страхове може наистина да са наследствени. Много фобии се предават на децата от техните баби. Ако една жена е преживяла някакво травматично преживяване по време на бременност, страхът може да се предаде не само на нейното дете, но дори и на представител на следващото поколение - внук или внучка.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft