Шефът на Уханския институт лично каза истината за коронавируса

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Шефът на Уханския институт лично каза истината за коронавируса
29717
Шефът на Уханския институт лично каза истината за коронавируса

Твърденията, че COVID-19 е бил изпуснат от Уханския институт по вирусология са чиста спекулация и нямат нищо общо с реалността. Това заяви в интервю за CGTN неговият директор д-р Уан Йен'и, предава Радио Китай.

Д-р Уан Йен'и „Получихме клинична проба от неизвестната пневмония на 30 декември миналата година.

След като проверихме патогенна с пробата, открихме, че тя съдържа нов коронавирус, който сега се нарича SARS-CoV-2. Преди това нямахме никакви данни за вируса, не сме го срещали, изследвали или съхранявали", посочи тя.

От най-секретната лаборатория в Ухан извънредно проговориха за COVID-19 и... Коментирайки факта, че SARS-CoV-2 има 96,2% сходството на генома с открит в прилепи коронавирус, д-р Уан Йен'и обясни, че това не дава категоричен отговор на въпроса за произхода на първия. „От гледна точка на хората, които не са специалисти, 96,2% сходство е повод за категорични заключения. Но коронавирусът е един от РНК-вирусите с най-много геноми.

Така например, целият геном на SARS-CoV-2 съдържа около 30 000 бази. ВИДЕО от 2015 г. показа как китайски учени създали COVID-19 в лаборатория Разлика от 3,8% означава разлика в над 1100 нуклеотидни позиции. В природата би отнело доста дълго време за един вирус да еволюира естествено и да мутира, за да се превърне в SARS-CoV-2. Наскоро един от водещите вирусолози в света – Едуард Холмс, който изследва еволюцията на вирусите, заяви, че според него би отнело около 50 години на коронавируса в прилепите (RaTG-13) да еволюира по естествен път в SARS-CoV-2. Така че разлика от 1100 позиции е огромна", посочи тя.

Вирусологът проф. Александрова със сензационни разкрития за К-19 и прилепите „Много хора разбраха погрешно, че тъй като институтът ни съобщи за геномното сходство между коронавируса в прилепите (RaTG-13) и SARS-CoV-2, ние разполагаме с него в нашата лаборатория. Когато проследявахме гените от проба на RaTG-13, ние не сме го изолирали, нито разполагахме с него в жива форма. Така че няма вероятност RaTG-13 да е изтекъл от нас", каза още д-р Уан Йен'и.

Но все още не знаем ясно какви вируси, от всичките които носят дивите животни по света и къде, са най-сходни с SARS-CoV-2. Отговорът на този въпрос изисква тясно сътрудничество между учени от целия свят", посочи в заключение китайският вирусолог.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft