Японското лекарство е ефективно при коронавирус, доказа го тест с пациенти!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Японското лекарство е ефективно при коронавирус, доказа го тест с пациенти!
1105
Източник: блиц
Японското лекарство е ефективно при коронавирус, доказа го тест с пациенти!

Една хубава новина днес, има напредък, има лекарство, скоро и ще има подобрение на цялостната ситуация.

Японският препарат фавипиравир се оказа по-добър от съветския (руски) арбидол при лечение на коронавирусната инфекция показва изследване от китайски лекари, съобщават световните издания. В изследването са участвали 236 души, които са се озовали в болница с диагноза COVID-19.

В течение на една седмицата половината от тях (116 души) са били на лечение, при което освен обичайните лекарства бил използван и фавипиравир, докато втората (120) е приемала арбидол вместо него.

В резултат на подобно лечение на седмия ден процентът на възстановяване в първата група е било 71,43 процента, а във втората - 55,86 процента. "При обикновени пациенти с COVID-19, които преди това не са получавали антивирусно лечение, фавипиравир може да се счита за предпочитано лекарство", заключават авторите на изследването.

 

През март френски учени съобщиха за успешни изпитания на лекарството срещу SARS-CoV-2. През същия месец представителят на китайското Министерство на науката и технологиите Чжан Синмин заяви, че лекарството срещу нови щамове на грип, фавипиравир, произведено от японската компания Fujifilm Toyama Chemical, е показало своята ефективност при лечение на коронавирусна инфекция, предадоха колегите от  БЛИЦ


 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft