10 Причини защо трябва да ядете повече масло

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
10 Причини защо трябва да ядете повече масло
5582
10 Причини защо трябва да ядете повече масло

От 20-те години на миналия век популярността на маслото е намаляла значително, главно поради факта, че започва да се смята за причина за атеросклероза на сърдечните артерии.

В същото време маслото отдавна е един от най-уважаваните продукти на жителите на Тибет. Най-известният метод за консумация на масло е продукт, наречен "tsocha". Съдържа масло от мляко на яка, зелен чай и сол. Тибетците пият тази напитка няколко пъти на ден. Всеки знае за доброто здраве и дълголетие на жителите на този регион, така че може би си струва да преразгледате отношението си към този продукт.

1. Маслото е най-лесно усвоимият източник на витамин А.

Последният подпомага надбъбречните жлези и щитовидната жлеза.

2. Мастните киселини в маслото улесняват усвояването на мастноразтворимите витамини A, E, D, K. От това следва, че зеленчуците стават по-здравословни (и вкусни), ако се консумират с масло.

3. Използването на масло не води до наднормено тегло. Химическата структура на съставните му мастни киселини е такава, че след усвояване те се използват само за енергийно снабдяване, но не и за телесни мазнини. След използване на маслото има усещане за ситост. Последният намалява чувството на глад и съответно предотвратява преяждането.

4. Маслото е богато на антиоксиданти. Антиоксидантите придават на маслото мощни защитни свойства срещу рак и атеросклероза.

5. Непастьоризираното масло съдържа така наречения фактор против твърдост (фактор Wulzen). Последният има терапевтичен ефект при артрит, катаракта и намаляване на еластичността на артериите.

6. Маслото е добър източник на йод. Освен това, йодът в маслото е в ефективно абсорбирана форма. Именно намаляването на популярността на маслото в полза на маргарина стана важна причина за избухването на гуша (свръхрастеж на щитовидната жлеза) в началото на миналия век.

7. Маслото подобрява здравето на храносмилането. Намалява случаите на диария при деца и запек при възрастни.

8. Високото съдържание на витамин К2 предотвратява развитието на кариес и остеопороза.

9. Мастните молекули на маслото охлаждат хроничните възпаления, особено в мозъка, и предотвратяват проникването на токсините през стените на храносмилателната система.

10. Тайната съставка в маслото е вещество, наречено битурат. Понижава холестерола и триглицеридите (липидите) и повишава инсулиновата чувствителност с впечатляващите 300%.Маслото е по-малко вероятно да има инфаркт.

Няма съмнение, че маслото е станало жертва на заговор от онези, които печелят от продажбата на евтини растителни масла и трансмазнини.

Моля, имайте предвид, че маслото, направено от млякото на пасищни крави, е с много порядъци по-високи по отношение на лечебните си качества от маслото на непасищни крави. Ето защо си струва да търсите такова масло с всички сили.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft