10 топ рецепти за всички фенове на месото, няма как да ги пропуснете просто

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
10 топ рецепти за всички фенове на месото, няма как да ги пропуснете просто
10 топ рецепти за всички фенове на месото, няма как да ги пропуснете просто
24930
10 топ рецепти за всички фенове на месото, няма как да ги пропуснете просто
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставихте ли вече меню за предстоящите празници? Както при дългосрочното готвене, ние сме много неохотни да търсим нови рецепти. Обмислянето на всичко до най-малкия детайл е тежка работа. Понякога е по-лесно да направиш това, което е познато. Но не тази година! Редакторите ни са свършили половината работа вместо вас. Имаме селекция, която ще направи времето ви в кухнята по-малко обезпокоително и празника ви по-перфектен.

И така, какво обичате най-много: свинско, телешко, заек, патица или риба? Какъвто и да е отговорът, имаме подходящ вариант. Откажете се от обичайните ястия и скучното сервиране. Празнувайте Нова година, така че на сутринта всеки от гостите да каже: "Празникът беше успешен!"

 

Свинско с портокали

Нито един празник не е пълен без свинско месо. Сред безбройните рецепти всяка домакиня избира такава, която да отговаря на вкуса на нейното семейство и гости. Бюджетът също играе огромна роля, особено ако освен свинско, трябва да приготвите няколко оригинални ястия . Свинско с портокали е сочно и обилно, ярко и красиво ястие. И семейният бюджет няма да пострада.

Съставки

Свинско - 1 кг
Портокал - 2 бр.
Мед - 1 супена лъжица
Сол, черен пипер, сушен босилек на вкус
Растително масло - 2 супени лъжици

 

Подготовка

Измийте месото. Подсушете го с хартиена кърпа. Направете дълбоки разрези в свинското месо. Не забравяйте да посолите
Измийте плодовете. Нарежете го на клинове. Във всеки разрез поставете резенчета плодове.
Натрийте свинското с течен мед. Отгоре се поръсва с босилек.
Намажете тава за печене с растително масло. Можете просто да го покриете с фолио. Поставете свинското месо отгоре.
Задайте температурата на 200 ° C. Поставете храната във фурната за 60 минути.

Украсете готовото месо с подправки . Сервирайте топло на празничната трапеза.

 

печена "плитка"

Празник без топла храна не е празник. Ястието, предлагано от редакцията, е невероятно сочно и ароматно. Дори ако вече имате свой специален начин на приготвяне и сервиране на печено, "Плетенка" ще бъде много по- вкусно .

 

Съставки

Свинско филе - 1 кг
Лук - 3 бр.
Сок от нар - 1 чаша
Сини сливи - 10 бр.
кашкавал- 150 гр
Растително масло - 2 супени лъжици
Сол, подправки на вкус
Листа от маруля и семена от нар за декорация

 

Подготовка

Изплакнете месото. Подсушете с хартиени кърпи. Нарежете по дължина, без да достигате до самите краища (ще прилича на косичка). Сега отдръпнете малко. Овкусете със сол и подправки.
Обелете лука. Нарежете зеленчука на кръгчета.
Поставете кръгчетата на зеленчука върху разбитото месо. Напълнете го с плодов сок. Мариноването отнема 2-3 часа.
Нарежете сините сливи на филийки. Настържете кашкавал
Направете разрези в разреза. Напълнете ги със сини сливи и кашкавал
Оформете един вид плитка с помощта на клечки за зъби.
Загрейте олио в дълбок тиган. Сега запържете филето от двете страни. Покрийте и оставете да къкри още четвърт час.

Използвайте семена от нар и маруля, за да украсите готовото си печено. Презентацията, а и самият вкус няма да ви оставят безразлични.

 

Бутччета в мляко

И ето още един постоянен гост на трапезата - пиле . Купете пилешки бутчета този път, за да изпечете крехко месо с необичаен вкус. Опитвали ли сте някога да готвите пиле по този начин?

Съставки

Пилешки бутчета - 1 кг
Мляко - 500 мл
Лук - 4 бр.
Растително масло - 3 супени лъжици
Дафинов лист - 2 бр.
Соев сос, сол, черен пипер, чесън

 

Подготовка

Подгответе бутчетата
Пригответе маринатата, като смесите соевия сос и солта и добавите черен пипер. Не забравяйте скилидките чесън. Изсипете тази пикантна смес върху месото за 60 минути.

Загрейте малко олио в дълбок тиган. Запържете месото.

Вземете керамика. На дъното поставете чесъна, останал в марината. Отгоре поставете самото месо. Нарежете лука. Сложете зеленчуковите пръстени върху бутчетата. Всичко се залива с мляко. Добавете дафинови листа.

Задайте температурата на 180 ° C. Изпратете формата във фурната. Гответе 90 минути.

След като изключите огъня, не бързайте да вземете месото . Оставете го вътре за още 30 мин. Млякото от формата може да се използва като сос за гарнитура.

 

Патица с мандарини

Преди това основното коледно лакомство беше патица с ябълки. Сега има по-добър вариант - с мандарини . Ако се страхувате, че вашата птица ще бъде суха или жилава, следвайте тази рецепта. Всичко ще се получи!

Съставки

Патица - 1,5 кг
Мандарини - 10 бр.
Киви - 3 бр.
Соев сос - 3 супени лъжици 
Мед - 1 супена лъжица
Сол и черен пипер на вкус
подправки за декорация
Вода - 5 супени лъжици

Подготовка

Пригответе патицата. Намажете домашните птици с подправки на вкус. Оставете настрана да попият за 2-3 часа.
Смесете сока от 1 мандарина със соев сос и мед. Разпределете тази смес върху патицата. Оставете настрана за още 1 час.
Обелете всички плодове. Напълнете птицата с тях. Закрепете разреза с няколко клечки за зъби.
Постелете дъното на формата с фолио. Поставете патицата отгоре. Залейте с останалия меден сос. Добавете няколко супени лъжици вода.
Задайте температурата на 180 ° C. Печете птицата за 2,5 часа. Извадете клечките за зъби 30 минути преди готвене.

Вече приготвено ястие може да се гарнира с пресни мандарини и подправки. Сервирайте цяла птица, за да могат всички гости да се насладят на красотата. И след това го нарежете на парчета, така че редът да дойде на вкус.

 

Свинско руло с пълнеж

Време е да направите страхотно свинско руло със сочен пълнеж. Основният страх на мнозина е, че пълнежът ще е суров, докато месото вече е достигнало състоянието си. Но в тази рецепта всичко е обмислено.

Съставки

Свинско - 1 кг
Шунка - 100гр
Ориз - 100 гр
Пилешки дроб - 100 гр
печурки - 100гр
Лук - 1 бр.
Чесън - 2 зъба
Стафиди - 2 супени лъжици
Яйце - 1 бр.
Нарязан магданоз - 1 супена лъжица 
Масло - 1 супена лъжица
Лимонова кора - 1 ч.л
Сол, черен пипер на вкус
Растително масло - 20 мл
Твърдо сирене - 75 гр

Подготовка

Сварете зърнените култури до полуготовност.
Нарежете лука. Запържете зеленчука в растително масло. Изсипете нарязаната шунка и пилешки дроб върху лука. Изпържете. Добавете нарязани гъби. Изпържете всичко добре.
Добавете нарязани скилидки чесън, кора, стафиди, билки и ориз към гъбите и месото.
Добавете яйце към охладения пълнеж и добавете настърган кашкавал. Използвайте подправки на вкус. Смесете всичко.
Разстелете месото. Поставете месната маса в центъра и навийте рулото. Завържете го с конец.
Намажете тавата с масло. Прехвърлете рулото върху него. Поставете го със шева надолу. Върху месото се поръсват подправки. Покрийте тавата за печене с фолио.
Задайте температурата на 200 ° C. Печете месото за 2 часа.

Предимството на това ястие е, че е вкусно във всякаква форма . Ако ви се струва, че няма достатъчно сос за месо , можете да го приготвите сами.

 

Пълнени пилешки бутчета

И отново ястието с пилешко месо. Този път е още по-оригинален. Напълнете пилешките бутчета с гъби и шам фъстък. Повярвайте ми, това лакомство ще бъде първото, което ще напусне масата.

Съставки

Пилешки бутчета - 10 бр.
Сметана - 100гр
Шам фъстък - 100гр
Гъби - 100гр
Лук - 1 бр.
Моркови - 1 бр.
Чесън - 2 зъба
Растително масло - 3 супени лъжици
Соев сос - 2 супени лъжици
Сол и черен пипер на вкус

Подготовка

Настържете морковите. Нарежете лука и гъбите. Запържете всичко в олио.
Измийте пилешките бутчета. Подсушете с хартиени кърпи. Обелете кожата до ставата. Сега отрежете месото от костите и го изпратете в купата.
Внимателно отсечете костта пред ставата.
Прекарайте суровото месо през месомелачка. Нарежете шамфъстъка. Добавете към месото. Изсипете сметаната в масата. Добавете подправки.
Комбинирайте каймата със сместа от тигана.

Напълнете бутчетата с оригиналния пълнеж. Поставете всичко във форма.
Отделно комбинирайте 1 с.л. растително масло и соев сос. Добавете нарязан чесън. Намажете пищялите със сместа. Покрийте съда с фолио.
Задайте температурата на 170 ° C. Изпратете ястието с ястието във фурната за 40 минути. След това отстранете фолиото и оставете съда във фурната за няколко минути.

Каквато и да е гарнитурата, ще си пасне идеално . Пълнежът вътре ще се окаже ароматен и сочен.

 

Медальони от говеждо месо

Така се случи, че ястията с говеждо месо не са много популярни в нашия район. Време е да промените това. Простата рецепта по-долу ще ви помогне да направите вашата празнична трапеза още по-добра.

Съставки

Телешко филе - 200гр
Месен бульон - 500 гр
Бяло вино - 250гр
Сметана - 100гр
Топено сирене - 250гр
Сушен естрагон - 1/2 ч.л
Растително масло - 20 мл
Сол, черен пипер на вкус
Чесън - 3 скилидки

Подготовка

Нарежете говеждото месо на медальони. Всеки от тях трябва да бъде наръсен с черен пипер и сол.
Загрейте олиото. Изпратете нарязан чесън и нарязан лук да се запържат. Когато зеленчуците са почти готови, добавете естрагона. Изчакайте още 10 минути.
Добавете бяло вино. Оставете сместа да къкри за няколко минути. Налейте бульона. Оставете да къкри още 10 минути.
Изсипете сметаната и настърганото сирене. Отстранете съда от котлона веднага щом сиренето се разтопи.
Запържете месото.
Поставете говеждото месо във форма. Изпратете ястието във фурната и печете на 180 ° C за 20 минути.

Залейте готовото месо със соса и сервирайте като горещо ястие. Нежното говеждо месо на масата ще изтрие носа на свинското, с което всички вече са свикнали.

 

Скумрия с черен пипер

Не е тайна, че по празниците много хора предпочитат рибни ястия. Няма толкова много оригинални бюджетни рецепти. Ако този път търсите нещо ново, направете скумрия.

Съставки

Скумрия - 1 кг
Български пипер - 2 бр.
Домати - 500гр
галета - 60гр
Растително масло - 20 мл
Лимон за декорация
Сол, билки и черен пипер на вкус

Подготовка

Обелете чушката. Нарежете я и доматите. Запържете отделно до омекване.
Изрежете скумрията. Направете дълбок разрез на гърба на рибата. Напълнете скумрията с черен пипер. Добавете подправки.
Намажете формата с масло. Прехвърлете рибата в него. Поръсете с домати и галета.
Задайте температурата на 180 ° C. Поставете във фурната до омекване.

Рибата се сервира цяла, докато е още топла. Като украса се използват нарязан лимон и нарязани зелени подправки

 

Печен заек

Нежното заешко месо е идеално във всякаква форма. Но печената версия чупи всички рекорди. Пригответе го с картофи и се наслаждавайте!

Съставки

Заек - 2-2,5 кг
Картофи - 1 кг
Моркови - 1 бр.
Домашна майонеза - 3 супени лъжици
Растително масло - 1 супена лъжица
Вода - 400 мл
Сол, черен пипер, билки на вкус
Лук - 2 бр.

 

Подготовка

Нарежете месото на хапки.
Обелете зеленчуците. Сега ги нарежете на филийки.
Поставете лука, морковите и картофите на дъното на намазана с масло чиния. Поставете парчетата месо отгоре.
Задайте температурата на 200 ° C.
Разтворете домашната майонеза във вода. Изсипете върху масата на заека. Добавете сол и черен пипер. Поръсете с подправки
Поставете във фурната за два часа.

Това определено е най-сочното месо, което сте опитвали. Освен това не е нужно да мислите за гарнитурата: картофите вече са тук.

 

Свинско със сушени кайсии

 

Съветваме ви да си купите свинска плешка или шницел . Приготвеното по тази рецепта месо ще бъде едновременно много сочно и меко. И благодарение на сушените плодове, миризмата е просто зашеметяваща!

Съставки

Свинско - 1 кг
Сини сливи и сушени кайсии - 12 бр.
Чесън - 5 скилидки
Горчица - 2 супени лъжици 
Растително масло - 1 супена лъжица 
Сол, черен пипер, червен пипер - по 1 ч.л.

 

Подготовка

Изплакнете свинското. Подсушете месото с хартиена кърпа.
Изсипете вряла вода върху сушените плодове. Изчакайте 5 минути. Изцедете водата.
Направете разрези в свинското месо. Поставете готови сушени кайсии и сини сливи.
Комбинирайте нарязания чесън с червен пипер, черен пипер и сол. С тази смес трябва да намажете обилно месото. След това го намажете с горчица.
Завийте месото във фолио. Поставете го в хладилника за няколко часа. В идеалния случай за цяла нощ.
Задайте температурата на 180 ° C. Изпратете месото в чиния с растително масло във фурната за 1,5 часа. Отстранете фолиото 15 минути преди готвене. Изключете фурната, но не изваждайте свинското месо още половин час.

Лесно можете да забравите за пържолите и френското месо. Лесно е да приготвите такова лакомство, ако желаете. Но определено имаш причина.

С удоволствие споделяме рецептите с вас. Бъдете смели и ни разкажете какви готварски тайни ви помагат да изненадвате семейството си от година на година. Не забравяйте да запазите този избор и да го изпратите на приятеля си. Нека най-накрая се откажете от старите скучни рецепти.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft