10 трика, с които палачинките ви ще станат тънки като вестник, няма да се скъсат и ще са по- вкусни от всякога

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
10 трика, с които палачинките ви ще станат тънки като вестник, няма да се скъсат и ще са по- вкусни от всякога
10 трика, с които палачинките ви ще станат тънки като вестник, няма да се скъсат и ще са по-...
11370
10 трика, с които палачинките ви ще станат тънки като вестник, няма да се скъсат и ще са по- вкусни от всякога
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви подбрали най- добрите трикове как да направите супер тънки и вкусни палачинки без да се накъсат. Определено трябва да пробвате няма да съжалявате- таман идва уикенда, така че може да зарадвате всички за закуска.

трикове за тънки палачинки

Да, пълнежът също е важен- сладък или солен, въпрос на вашия вкус! Но какво ще кажете за самите палачинки? Как да ги приготвите без буци, пухкави, пък и да тънки и да не скъсат- много неща станаха, нали? Има 10 прости правила, които ще ви направят кухненски гуру и истинска домакиня.  Само няколко трика и желание и сте готови за подвизи

 

10 правила за приготвяне на палачинки

Само с мляко. Можете също да правите палачинки със суроватка. Но не и с топла вода. Те се получават във всеки случай, но няма да бъдат супер тънки и толкова вкусни, както с млякото.

Температурата на продуктите. Признайте си, че никога не сте обръщали специално внимание на това? Не, определено не. И всички използвани съставки трябва да са на стайна температура.

трикове за тънки палачинки

Две яйца в 1 литър мляко. Ако използвате повече яйца, палачинките могат да станат гумени. Отначало леко разбъркайте яйцата. След това добавете млякото, солта и захарта.

Винаги пресявайте брашното. Необходимо е да направите това, защото така е наситено с кислород, което означава, че палачинките ще бъдат пухкави .

Растително масло вместо сода и бакпулвер. Това е растително масло, което действа като бакпулвер . И тогава тестото може да се пържи в напълно сух тиган.

Дайте на тестото почивка. Нищо особено. Просто го оставете настрана за 15-20 минути. Глутенът ще има време да абсорбира влагата и да набъбне. Тогава палачинките ще бъдат ефирни и много нежни.

Кога да се добави вряла вода. В тези 20 минути тестото ще се сгъсти. Това е времето, когато трябва да се разреди с малко количество гореща вода.

Купете отделен тиган. В идеалния случай трябва да имате отделен тиган за палачинки. Някой купува тежък чугунен с дебело дъно. Това е идеалният избор. Но съвременните тънки тигани с незалепващо покритие не се харесват от всяка домакиня. Въпрос на вкус и навик.

трикове за тънки палачинки

Обръщайте винаги надясно. Задържайки тенджерата в лявата си ръка, изсипете тестото на тънка линийка. По това време тиганът трябва да се завърти в кръг, така че тестото да се разпредели равномерно по дъното. Когато на повърхността на палачинката няма течен остров, отделете ръбовете от тенджерата със силиконова шпатула и я обърнете на другата страна.

Покрийте с капак. Когато вече сте направили цяла купчина палачинки, не забравяйте да ги покриете с капак, докато другите се правят. Така тестото ще бъде още по-меко 

Може би повечето от нашите читатели вече знаят тези съвети. И ние ще се радваме, ако допълвате списъка с трикове, които ви помагат: как да направите перфектното тесто, как да изпържите палачинките и с какво предпочитате да ги ядете . Споделяйте правилата, триковете и съветите с приятелите си. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft