11 неща, които увреждат здравето ни, без дори да предполагаме, а всички правим (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
11 неща, които увреждат здравето ни, без дори да предполагаме, а всички правим (снимки)
32501
11 неща, които увреждат здравето ни, без дори да предполагаме, а всички правим (снимки)

Нещата, с които сме свикнали, не винаги са толкова прости, колкото изглеждат. Някои от тях са вредни, а други може да са направо опасни.

Ние направихме списък с 11 обикновени неща, които правим, които могат да навредят на здравето ни. Пазете се!

 

1. Кръстосване на крака

Първата, която заговори за вредата, причинена от кръстосването на краката, беше компания за производство на хранителни добавки през 1999 г.

Те дори стартираха мащабна кампания в САЩ, наречена The Great Cross-Out , която не беше просто рекламен трик: многобройни проучванията потвърждават, че седенето с кръстосани крака (на стол или на пода) води до хипертония, разширени вени и увреждане на нервите.

 

2. Хранене на птици

Храненето на гълъби е едно от любимите занимания на открито, което родителите обичат да правят с децата си. За съжаление това е не само забавно, но и опасно. Шансовете градска птица да носи заразна болест е повече от 50% . Гълъбите носят орнитоза, колибацилоза, хистоплазмоза, салмонелоза, туберкулоза, листериоза, заешка треска, нюкасълска болест, токсоплазмоза ... Наистина ли искате да знаете пълния списък?

 

3. Носенето на некачествени слънчеви очила

В стремежа си да спестят пари, производителите използват евтина пластмаса, която не предпазва очите ви от ултравиолетови лъчи, което при ярка слънчева светлина може да доведе до изгаряне на ретината . Миженето кара зениците ви да се разширят и да получат двойна доза ултравиолетови лъчи, което е дори по-вредно, отколкото изобщо да не носите слънчеви очила. Излишъкът от ултравиолетови лъчи може да причини катаракта, да увреди очите ви или дори да доведе до рак.

 

4. Пиене на много вода

Да, добре сте прочели: пиенето на много вода не винаги е здравословно, въпреки че пиенето на твърде малко  количество също. Изследователите настояват, че нуждите на организма от вода са индивидуални. Ако се движите много и спортувате, пийте повече; ако имате бъбречни или сърдечно-съдови проблеми, по-добре пийте по-малко. И в двата случая най-добрият начин да откриете ежедневните си нужди е жаждата - ако не я усещате, тогава не се насилвайте

 

5. Поглезете се с бутилка с топла вода

Прилагането на студ или топлина върху болезнено място е любимият ни начин за облекчаване на болката, но има цял списък от заболявания, които конкретно не изискват използването на бутилки с гореща вода. Те включват кървене, остро възпаление в корема (апендицит, холецистит, панкреатит) и през първите няколко часа и няколко дни след изкълчване или нараняване. Термичните процедури също са вредни като лечение на рак.

 

6. Приготвяне на пуканки в микровълнова печка

Не става въпрос за начина, по който ги готвите - а за съдържанието на царевицата за домашна употреба. Опасността тук е в химикал, наречен диацетил. Това е синтетично масло и ароматизатор 2 в 1. Изпарявайки се при нагряване, той попада в белите дробове и ги уврежда. Можете да намалите риска за белите си дробове, като оставите пуканките да се охладят, преди да ги изядете.

 

7. Хранене на работното ви бюро

Има различни видове работни места, но повечето от тях не са подходящи за хранене и, още по-опасно, натрупват тонове бактерии , които не са точно полезни за храносмилането ви. Ако това не е достатъчно за вас, не забравяйте, че миризмата на вашата храна може да притеснява колегите ви, мозъкът ви се нуждае от почивка, краката ви се нуждаят от тренировка и стомахът ви не може да смила храната, защото мозъкът ви не се концентрира върху консумацията й.

 

8. Носене на отворени обувки в градовете

Носенето на отворено всичко е задължително през лятото, включително обувките, както мнозина мислят. Какви са рисковете обаче? Има голяма вероятност краката ви да бъдат разрязани в отворени обувки и всяка малка рана, било то ухапване от насекомо или мехур, лесно се заразява. И тази инфекция в крайна сметка може да се разпространи в цялото ви тяло.

 

9. Пиене на обезмаслено мляко

Може да изглежда, че млякото без мазнини е по- полезно, но всъщност не е така . Нулевото мляко не е дори близко до обикновеното мляко по отношение на полезността. Когато мазнините се извличат от млякото, витамините отиват заедно с тях, заменени от синтетични вещества, които не са много полезни за вас. Много производители „укрепват“ обезмасленото мляко, като добавят мляко на прах, което може да окисли холестерола в млякото. Все още няма клинични доказателства, но е известно, че животните, консумиращи окислен холестерол, са натрупали артериална плака, която може да увеличи риска от инфаркт.

 

10 вашата поза

Правилната стойка означава симетричното положение на всички органи. Погрижете се за гръбначния си стълб - настройте офис стола си и го наблюдавайте правилно. Ето контролния списък :

Височината на стола ви трябва да съответства на дължината на бедрото ви, а седалката му да е твърда.

Задните ви части трябва да запълват не по-малко от 2/3 от стола.

Облегалката на стола ви трябва да пасва на гръбнака ви.

Облегнете се на стола с гръб, така че гръбначният стълб да е плътно поставен на него.

Уверете се, че лопатките ви са събрани, раменете ви са на едно ниво и стомахът ви е отпуснат.

Не кръстосвайте краката си - това ще попречи на кръвообращението ви.

Движете се плавно, така че гръбнакът ви да не удря облегалката на стола.

Заемете позиция, която поставя тежестта ви върху бедрата, докато главата ви гледа напред и нагоре.

Не бързайте да сменяте позата си, когато започнете да се чувствате неудобно. Нека мускулите ви да свикнат с правилната позиция. Част от тях постепенно ще се отпуснат, превръщайки тази поза в навик, но това няма да се случи наведнъж.

 

11. Спане на една страна или на корем

Много от нас предпочитат да спят в поза, в която заспиваме по-лесно. Този навик обаче може да причини различни здравословни проблеми , някои от тях доста сериозни, ако не бъдат решени своевременно. Когато спите настрани, в така наречената фетална позиция, предотвратявате свободното си движение на диафрагмата, което причинява различни проблеми, включително болки в гърба и белодробни проблеми. 

 

Сънят на корем от своя страна е още по-опасен, тъй като оказва натиск върху всичките ви органи, което в дългосрочен план води до увреждане на нервите и сърдечни проблеми. Това оставя спането по гръб, което е най-добре, защото е най-естествено от трите. Единственият случай, в който трябва да избягвате тази позиция, е ако страдате от сънна апнея.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft