15 от най- големите тайни, които крият всички професионални готвачи, за да не им откраднете професията

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
15 от най- големите тайни, които крият всички професионални готвачи, за да не им откраднете професията
34094
15 от най- големите тайни, които крият всички професионални готвачи, за да не им откраднете професията

Почти всеки може да се съгласи, че готвенето е изкуство. Ето защо е важно да разчитаме не само на нашия талант за готвене, но и на набор от правила. Нещо повече, готвенето има свои тайни, които готвачите предават от поколение на поколение.

 

Ниe откраднахме малко известни трикове, които ще направят вашите ястия още по-вкусни и достойни за най-добрите кухни в света.

Обичате люти чушки, но искате да са по- малко люти? Просто извадете семената и жилките и ги изплакнете със студена вода. Пикантността няма да изчезне просто ще намалее, а вкусът ще остане същият.

Можете да получите хрупкави картофки без пържене, като просто ги напудрите с брашно и ги изпечете.

Страхувате се от калориите? Можете да замените тежката сметана с 3/4 разбит белтък, когато правите десерт.

Ако не сте сигурни дали да поставите зеленчуци във вряла или студена вода, имайте предвид този съвет: зеленчуците, които растат под земята, изискват студена вода, а тези, които растат над земята, изискват гореща вода.

Когато разбивате белтъците, обърнете купата с главата надолу, за да проверите консистенцията: ако е готова, веществото трябва да остане в купата.

Нарязването на лук може да бъде лесно, ако първо го разделите на две, отрежете върха и корена, направите няколко хоризонтални разфасовки, последвано с няколко разрези по дължина. Количеството разфасовки зависи от желания размер на кубчетата. И накрая нарежете лука напречно.

 

Използвайте цвекло, печено във фолио за салати: за разлика от вареното, то съдържа повече витамини и запазва повече вкус и цвят.

 

Винаги овкусявайте салатата си само след добавяне на сол. В противен случай дресинга няма да позволи на солта да се разтвори напълно.

 

Един трик, който няма да позволи на макароните ви да се залепят, е да използвате колкото се може повече вода. Вземете поне  (1 литър) вода за  (100 гр) "суха" паста и ще получите перфектни резултати.

Тайната на перфектното тесто за сладкиши е проста: теглото на брашното трябва да е равно на теглото на захарта, а теглото на яйцата трябва да е равно на теглото на маслото.

 

За да приготвите меко и гладко картофено пюре, добавете малко мляко и малко сода за хляб на върха на ножа и разбийте 2-3 минути.

 

Можете да получите по-сочни цитрусови плодове, като ги поставите под гореща вода или ги загреете в микровълнова фурна и плътно ги изстискате на ръка

Използвайте дървена пръчка, за да проверите дали маслото за пържене е достатъчно горещо или не. Ако видите балончета около пръчката, това означава, че е време да започнете да готвите.

За незалепващ ориз го изпечете в тиган с малко растително масло и след това добавете вода да заври. Ако искате да добавите лека миризма на чесън, добавете една скилидка чесън и я отстранете, след като оризът се свари.

Ако планирате да сервирате тестени изделия със сос, не добавяйте масло във водата, тъй като това няма да позволи на соса да насити пастата с вкуса си.

Ако искате да нарежете домат, без да оставяте соковете му да се изсипват, нарязвайте стриктно по сърцевината на повърхността на домата: вътре има жилки, които отделят семената от стената на домата.

Всеки знае да поръси повърхността с брашно, преди да разточи тесто за баница. Ако обаче правите сладко ястие, можете да замените брашното с какао на прах: то ще създаде деликатен аромат и няма да повлияе на вкуса.

За да направите кюфтетата по-вкусни, загрейте нарязания лук с помощта на растително масло и след това ги смелете заедно с месото. Не само ще подобри вкуса, но ще премахне всякакъв шанс да намерите суров лук в  кюфтетата.

Всеки готвач има своя собствена тайна за приготвяне на идеалната пържола. Но в едно се съгласяват всички - тиганът трябва да е много горещ и да пуши.

Пробвали ли сте някой от тези съвети? Или може би имате свой собствен? Чувствайте се свободни да споделите вашите трикове за готвене в коментарите!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft