Всяка домакиня мечтае ястията й винаги да се оказват вкусни и красиви на външен вид. Но, за съжаление, дори опитните готвачи правят грешки. За да избегнете грешките в кухнята, трябва да знаете някои трикове.
Най-често тези тайни, домакинята откриват за себе си след години практика. И това не е всичко. Ето защо ние сме подготвили за вас списък с кулинарни съвети, които със сигурност ще ви бъдат полезни.
За да направите пържолите сочни, оставете ги за 1 час в смес от оцет и слънчогледово олио (съотношение 1: 1).
.jpg)
За сочни кюфтета винаги трябва да се добавя ситно нарязан суров и леко препечен лук и малко сурови картофи.
(90)(1).jpg)
Пържете кюфтета на силен огън в първата минута. След това намалете малко топлината, след 5-6 минути завъртете и отново увеличете за 30 секунди.
(69).jpg)
За да не се разпада рибата по време на пърженето и да се покрие с апетитна кора, преди да я сложите попийте хубаво с хартиена кърпа и веднага посолете
(77).jpg)
Смесете настърган суров картоф с малко количество мляко, така че да не се зачервят.
(72).jpg)
Старите картофи се препоръчва да готвят по следния начин: при варене добавете 1 ч. л. ябълков оцет, 2 скилидки чесън и дафинов лист
(55).jpg)
Тестото ще бъде меко, ако добавите фино настърган варен картоф.
(89).jpg)
Тестото става по- хубаво, ако прилепите няколко тестени изделия в него.
(73).jpg)
Фасулът няма да потъмнее, ако бъде приготвен в отворен тиган.
(52).jpg)
Когато правите салата от кисело зеле, вместо ябълки, поставете няколко резена портокал или мандарина.
(78).jpg)
Добавете слънчогледово масло към салатата само след като я осолите и я подправите.
(52).jpg)
За да направите бульона прозрачен, поставете измита яйчена черупка в него по време на готвене. След това изцедете течността.
(38).jpg)
Старото пилешко филе се готви по-бързо, ако го сложите в продължение на 5 минути в студена вода.
(26).jpg)
За да премахнете неприятната миризма при пържене на риба, сложете нарязани и обелени сурови картофи в слънчогледово олио.
(16).jpg)
Ако трябва бързо да охладите компот , сложете малка тенджера с него в голям съд, напълнете с ледена вода и добавете сол.
.jpg)
Когато опитни домакини готвят желе, те изливат разреденото нишесте не в центъра, а по-близо до стените.
.jpg)
Надяваме се, че тези прости съвети са полезни за вас. Съветваме ви да запазите тази статия, със сигурност няма да е излишно.
Кажете ни какви трикове използвате, за да направите вкуса на храната по-интересен, а процеса на готвене прост.














