2-годишно дете победи агресивна форма на рак в 4-ти стадий след лечение повече от година

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Детско Здраве
2-годишно дете победи агресивна форма на рак в 4-ти стадий след лечение повече от година
7924
2-годишно дете победи агресивна форма на рак в 4-ти стадий след лечение повече от година

Според клиниката Майо , невробластомът е рак, който обикновено въздейства на деца под петгодишна възраст. Това е резултат от „незрели нервни клетки” и може да се развие в няколко области на тялото, но най-често се намира в близост до надбъбречните жлези.
Лечението обикновено може да включва операция, химиотерапия, радиация, трансплантация на костен мозък или имунотерапия.

Лечението на пациента зависи от стадия на невробластома. 5-годишната преживяемост, която зависи от рисковия фактор на детето, варира, но обикновено е над 50% .
Но не позволявайте на тази статистика да ви заблуждава, невробластомът може да бъде труден за лечение рак, особено когато детето е диагностицирано с етап 4. 

Моли Хюз, на 21-месечна възраст, е била диагностицирана с невробластом 4-ти етап през 2017 г. Нейната майка, Челси Хюз, заяви пред CNN , че ракът се е разпространил в голяма част от малкото тяло на дъщеря ѝ.

За да се бори с болестта, Моли трябваше да се подложи на интензивно лечение. В продължение на 15 месеца малкото момиче прекарва общо 130 дни в болницата, където получава химиотерапия, трансплантации на стволови клетки, хирургия, радиация и имунотерапия.

"Ние сме просто благодарни, че тя е успяла да преодолее всичко това лечение", каза Челси. - Беше трудно. Тя беше наистина, наистина болна! Лечението е толкова сурово за детски органи. "

Челси също така казва пред CNN, че едно от леченията на Моли всъщност е причинило загуба на слуха, а сега 21-месечната възраст трябва да носи слухов апарат.

След пет тежки кръга на химиотерапия, Челси получи важен телефонен разговор.
„Някак си просто паднах на земята, след като излязох от телефона и просто я прегърнах за пет минути“, казва тя пред WKBO .

Малкото момиченце, което е издържало повече от някои възрастно хора, през целия си живот е получило новината, че е ремисия. Семейството на Моли е въодушевено.

При честването на добрата новина на Моли семейството й планира да пътува до плажа. По време на лечението на Моли беше трудно да се къпе или да играе във водата, нещо, което обичаше да прави.

Сега тя ще се къпе толкова, колкото иска.

Докато семейството на Моли е възхитено от излекуването й, Челси споделя във Facebook  , че все още се нуждаят от молитви.
"Невробластом има висок риск от рецидив, така че тя започна пробни хапчета вчера, което помага за предотвратяване на рецидив, а тя ще ги взима в продължение на две години и ще има скенер на всеки три месеца", казва тя. "Много хора казват, че тя е" без рак ", но технически трябва да е без рак в продължение на следващите пет години, въпреки че тя е в ремисия и скенерът не показва данни за болест.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft