2 аспиринчета в тестото и нямам грижи с кекса - става винаги пухкав и остава мекичък с дни (ако не го ошушкат веднага):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 аспиринчета в тестото и нямам грижи с кекса - става винаги пухкав и остава мекичък с дни (ако не го ошушкат веднага):
2 аспиринчета в тестото и нямам грижи с кекса - става винаги пухкав и остава мекичък с дни (ако...
75733
Източник: gotvach.bg
2 аспиринчета в тестото и нямам грижи с кекса - става винаги пухкав и остава мекичък с дни (ако не го ошушкат веднага):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно няма домакиня, която да не знае как се прави кекс . Но невинаги резултатът оправдава очакванията ни - колко често ви се е случвало да не бухне достатъчно, да стане глетав отвътре или пък твърд като подметка? Е, с тази лесна рецепта няма да имате подобни грижи, защото кексът, приготвен по нея, става чудно вкусен и пухкав, освен това остава мек с дни, ако не го изядете на секундата - толкова е вкусен.

Цялата тайна е в добавянето на 2 таблетки аспирин към тестото , вместо традиционните набухватели. Ето как се прави този лесен кекс с аспирин :

Кекс с аспирин

Продукти:

6 яйца

1 кофичка от кисело мляко захар

1 кофичка от кисело мляко бяло брашно

1 ч.ч.хладка вода

2 с.л.какао

2 хапчета аспирин

1 ванилия

пудра захар за поръсване

кекс с аспирин

Приготвяне:

Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте в дълбок съд белтъците с половината захар на пухкав сняг, а жълтъците - отделно до побеляване с останалата захар. Добавете разтворения в хладката вода аспирин и разбъркайте. Прибавете ванилията, след което - постепенно брашното. Разбъркайте до еднородна гъста смес. Отделете 1-2 чаши от тестото и оцветете с какаото.

В намаслена и набрашнена форма за кекс излейте половината от бялата смес, отгоре разпределете кафявото тесто и покрийте с другата половина от бялата смес. С клечка направете шарки, като движите на зиг-заг.

Изпечете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (проверете със суха клечка - около 40-45 минути).

Охладете готовия сладкиш и след като изстине, поръсете с пудра захар и нарежете.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft