3 мощни вирусоубиеца от бабино време - няма бацил, който да им се опре, правят имунитета непробиваем!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
3 мощни вирусоубиеца от бабино време - няма бацил, който да им се опре, правят имунитета непробиваем!
25802
Източник: blitz.bg
3 мощни вирусоубиеца от бабино време - няма бацил, който да им се опре, правят имунитета непробиваем!

Днес дори тези от нас, които никога не са пили добавки, се оглеждат в аптеката за някой широко рекламиран имуностимулант или най-новата комбинация витамини. Факт е, че имунната система е най-надеждната ни защита от вируси и бактерии, включително и новия коронавирус. 

И докато повечето вече имаме навика да мием старателно ръцете си и да дезинфектираме повърхностите, които докосваме, то малцина са тези, които обръщат внимание и на храната, която приемат.

А тя може да се окаже ключът към непробиваем имунитет

Вместо да се тъпчем с ненужни лекарства, за да засилим имунитета си, е добре да се поучим от опита на предците си. Нашите баби и дядовци са консумирали определени храни, за да преборят болестите.

Днес ще ви разкажем малко повече за продуктите, с които дедите ни са укрепвали имунитета си и са се защитавали от различни заболявания. Ето 3 мощни вирусоубиеца от бабино време :

мед в буркан

Мед

От древни времена медът се използва като лечебно средство, тъй като е не само вкусен, но и много здравословен. Това е натурален продукт, който съдържа глюкоза, фруктоза, захароза, ензими, витамини и минерали.

Благодарение на това влияе положително на целия организъм и прави имунната система по-устойчива на различни заболявания и вируси.

Той помага в борбата с микробите, възпаленията и вирусите. И е отлично средство за лечение на бронхит, кашлица, ангина и респираторни заболявания.

Медът дори се използва за лечение на рани, увреждания на кожата и други възпалителни процеси, тъй като има антибактериални свойства.

Не забравяйте да го добавите към дневното си меню. Медът може отлично да замени витаминно-минералните комплекси, които се продават в аптеките. 

печен чесън

Чесън

С полезните свойства на чесъна са запознати дори и децата. Той е в състояние да убие всички микроби и бактерии. Укрепва защитните сили на организма, повишава имунитета и облекчава хроничните заболявания.

Важно правило при използването му е да не се яде на празен стомах. Добавяйте го в супи, салати, за обяд или вечеря.

Къде се крие тайната на този полезен продукт? Попадайки в кръвта, той се окислява и в нея вече не могат да съществуват бактерии и микроби.

Този ефект се получава заради селена, който се съдържа в чесъна. Той е антиоксидант, който ни предпазва от вредното въздействие на околната среда, вирусите и болестите.

Ако имате остър гастрит, ниско кръвно или чернодробни заболявания, трябва да ядете чесън много внимателно.

А от "За Жената" вече ви казахме и точно как трябва да го консумирате, за да засилите полезните му свойства и да извлечете максимума от него.

черна ряпа

Ряпа

Ряпата има няколко разновидности, но всяка една от тях е уникално полезна. Тя съдържа етерични масла, киселини и аминокиселини, фибри, витамини, натрий, фосфор, желязо, йод. И е в състояние да защити организма от възпаления и бактерии.

Освен това отлично попълва запасите от витамини, които не достигат на организма. 

Ряпата насища мозъка с кислород, помага да се възстанови по-бързо, предотвратява заболявания и настинки и засилва защитните функции на организма.

И накрая един съвет: преди да започнете диета или лечение, е по-добре първо да се консултирате със специалисти!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft