400 г череши, 2 яйца, мляко и брашно-Нищо продукти, а каква вкусотия става за нула време-3 френски рецепти за топящ се в устата пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
400 г череши, 2 яйца, мляко и брашно-Нищо продукти, а каква вкусотия става за нула време-3 френски рецепти за топящ се в устата пай
400 г череши, 2 яйца, мляко и брашно-Нищо продукти, а каква вкусотия става за нула време-3...
8322
400 г череши, 2 яйца, мляко и брашно-Нищо продукти, а каква вкусотия става за нула време-3 френски рецепти за топящ се в устата пай
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Класически черешов пай

Минимум от съставки и време - и страхотният десерт е готов! Черешата дава приятна тръпчивост на този пай, а миризмата на печено е просто очарователна.

Съставки :

  • 400 г череши (без костилка)
  • 125 г захар
  • 3 жълтъка
  • 2 яйца
  • 1 чаша сметана с ниско съдържание на мазнини
  • 20 г ванилия
  • 0.5 чаша прясно мляко
  • 0.5 чаша брашно
  • 50 г масло

Готвене :

  • Разбийте млякото, яйцата, жълтъците и сметаната в дълбока купа.
  • В отделен съд, смесете брашното, захарта, ванилина. Постепенно слагайте яйчната маса и разбърквайте, за да избегнете бучки. Готовото тесто се слага за 1 час в хладилника.
  • Намажете тавичка с масло и поръсете с брашно. Изсипете половината от охладеното тесто в нея и веднага го изпратете в пещта, загрята до 180 градуса за 5-10 минути.
  • Сухите череши се изсипват върху основата и се покриват с останалото тесто. Печете във фурната, докато е готов. Това може да отнеме 40-60 минути. Отстранете пая от формата, когато тя е напълно охладена.

Черешов пай

Добре известният телевизионен водещ и готвач предлага своя версия на пай с череши. Тъй като съставът включва замразени плодове, той може да бъде безопасно приготвен през зимата.

Съставки :

  • 200 г замразени череши
  • 50 г кафява захар
  • 6 супени лъжици брашно
  • 3 яйца
  • 1 ч. л.
бакпулвер
  • 0.5 чаша мляко
  •  сол
  • Готвене :

    • Разбийте яйцата със захар, докато се образува гъста пяна.
    • Без да сприрате да разбивате, добавете бакпулвера и брашното в масата на яйцето (1 супена лъжица в даден момент). В самия край влезте в тънка струя мляко. Разбива се до получаване на хомогенна маса.
    • Размразете черешите, изцедете излишната течност, отстранете костите, ако има такива.
    • Смажете тавата за печене с масло. Поставете черешата на дъното, след това я изсипете с тесто.
    • Изпратете  в пещта, загрята до 180 градуса (не повече от 40 минути). Готовността на тортата може да се провери с клечка за зъби. Как да изключите фурната, оставете десерта да стои още 20-25 минути вътре, така че да не потъне.

    Малинов пай от Жерар Депардьо

    Известният френски актьор обича да готви в свободното си време. Предлагаме ви десерт с малини и без мляко.

    Съставки :

    • 0,5 кг малини (пресни или замразени)
    • 200 г заквасена сметана
    • 150 г брашно
    • 100 г масло
    • 4 супени лъжици захар
    • 2 яйца
    • 1 жълтък
    • 0,5 ч. л. бакпулвер

    Готвене :

    • В дълбока купа смесете брашното с бакпулвера. Направете кладенче Алтернативно добавете захар, сол, добавете меко масло, жълтък. Разбъркайте добре всичко (тестото не трябва да се залепва за ръцете). За по-добра консистенция добавете малко вода.
    • Увийте получената маса в прилепващо фолио и го оставете в хладилника за 1 час.
    • Смесете сметаната с останалата захар, яйцата. Разбъркайте добре до гладкост.
    • Разточете тестото в тънък слой. Смажете тавата за печене с масло. Пробийте тестото с вилица и вкарайте за 10 минути във фурната, загрята до 210 градуса.
    • След като основата е напълно охладена, сложете малините и покрийте с останалото тесто. Оставете за печене още 10-15 минути.
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft