5 продукта, които мощно разреждат кръвта, но малко хора знаят за това:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
5 продукта, които мощно разреждат кръвта, но малко хора знаят за това:
13480
5 продукта, които мощно разреждат кръвта, но малко хора знаят за това:

Киви

Кивито съдържа уникален протеолитичен ензим актинидин . 

Именно с помощта на киви твърдото месо за барбекю лесно се омекотява и е важно да не прекалявате с маринатата за повече от тридесет минути, тъй като всичко ще се превърне в каша. Веднъж попаднал в нашето тяло, част от актинидина се озовава в кръвта и помага за намаляване на вискозитета на кръвта. Потенциално ензимът може дори да разгради холестеролови частици, които са се настанили върху съдовете.

Ананас и папая

Ананасът и папаята имат свойства, подобни на кивито. Ако последният рядко се намира в продажба, тогава първият плод може да бъде свободно закупен в супермаркетите. Ананасът съдържа много от ензима бромелаин , а папаята съдържа папаин . Те са мощни протеази, които буквално превръщат всеки протеин в желе. Интересното е, че ензимите могат да работят както в алкална, така и в кисела среда на стомашния сок. При замразяване и готвене те се инактивират.

Добавката бромелаин се използва от спортисти поради мощния си противовъзпалителен ефект. Освен това е доказано, че ефективно намалява вискозитета на кръвта.

Чесън

Според изследвания чесънът и в малко по-малка степен лукът могат да намалят съсирването на кръвта. Освен това дори термичната обработка на чесъна не влияе на неговите антикоагулантни свойства. 

червен пипер

Капсаицинът , основният компонент на червения пипер, има свойства за разреждане на кръвта. Механизмът на действието му върху организма все още не е достатъчно проучен, но проучванията показват, че хората, които ядат дори няколко грама червен пипер дневно, имат много по-малък риск от атеросклероза . Разбира се, при определени заболявания на стомашно-чревния тракт разреждането на кръвта с такъв продукт е изключително опасно.

Червена боровинка и малина

Плодове като боровинки и малини съдържат естествена салицилова киселина , която намалява вискозитета на кръвта. Проучвания върху доброволци показват, че редовната консумация на тези плодове значително намалява количеството на "лошия" холестерол.

канела

Тази подправка съдържа кумарин , вещество, което е естествен коагулант. Когато е възможно, опитайте се да добавите канела към ястията си.

Желая на всички здраве и благоденствие!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft