6-те най-опасни храни, които трябва да избягвате на всяка цена или ако консумирате, то да е много внимателно

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
6-те най-опасни храни, които трябва да избягвате на всяка цена или ако консумирате, то да е много внимателно
13660
6-те най-опасни храни, които трябва да избягвате на всяка цена или ако консумирате, то да е много внимателно

Бил Марлър е един от най-известните адвокати по безопасност на храните в САЩ

Адвокат Бил Марлър е прекарал последните две десетилетия, работейки по съдебни дела, свързани с хранително отравяне. Един от най-известните адвокати по безопасност на храните в САЩ, Марлър е запознат с потенциалните опасности от консумацията на различни храни и това негово знание променя напълно хранителните му навици.

Адвокатът, който в момента води дело срещу Chipotle и е спечелил повече от $ 600 милиона за жертвите на хранително отравяне, казва, че има някои храни, които в никакъв случай няма да консумира.

Марлър изброява шест храни, които избягва на всяка цена: непастьоризирано мляко и сокове, сурови кълнове, предварително измити плодове и зеленчуци, полусурови яйца и сурови миди , които е доста рисковано да се консумират според него. Той твърди, че тези храни крият в себе си редица опасни бактерии като Еширихия коли и салмонела и че някои от тях са отговорни за появата на големи епидемични огнища през последните 30 години.

Марлър казва, че през 2014 г. салмонела, причинена от сурови бобови кълнове е изпратила 19 души в болница. Ако това не е убедителна бройка, той също така отбелязва, че през 2010 г. около 2000 души били заразени със салмонела, в резултат на потребление на сурови или полусурови яйца. Едно от най-ранните му дела било за заразяване с Еширихия коли от непастьоризиран ябълков сок. Марлър предупреждава, че потребителите не е нужно да се заблуждават, че храните са безопасни, само понеже са опаковани или предварително измити.

Суровите стриди пък са като гъба за бактерии. "Стридите поемат всичко, което е във водата. Ако има бактерии във водата, те ще влязат в тяхната система, и ако го изядете, вие също може да имате проблеми. Просто не си струва риска”. Марлър счита, че изменението на климата е отчасти причина за зачестилите случаи на отравяне при консумация на черупкови организми. Той обяснява, че тъй като температурата на водата се повишава, повече бактерии започва да виреят в нея, а това от своя страна увеличава шансовете в черупковите организми да се появят опасни бактерии.

Има една храна, непрекъснато считана за "опасна", но която Марлър с удоволствие консумира. Според Марлър, сушито е напълно безопасно за консумация. Готвачите на суши са добре запознати с опасностите, породени от яденето на сурова риба и доста внимателно я обработват. Според Марлър, когато поръчвате суши в ресторант, а не го купувате от магазин за хранителни стоки, всичко е наред.

Разбира се, не всеки от нас е готов да се откаже от консумацията на сурови стриди или други потенциално опасни храни, въпреки съществуващите рискове. Важно е да знаете откъде идва храната и да вярвате, че нейния източник е достоверен.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft