8 трика, които трябва да си запишете- защо содата не се гаси с оцет, защо се мият картофите преди готвене и т.н.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
8 трика, които трябва да си запишете- защо содата не се гаси с оцет, защо се мият картофите преди готвене и т.н.
37140
8 трика, които трябва да си запишете- защо содата не се гаси с оцет, защо се мият картофите преди готвене и т.н.

За бъдете признати за човек, който знае как да готви вкусно, не е необходимо да завършвате курсове по готвене и да имате стаж в ресторант. Достатъчно е да се отнасяте към въпроса с любов и да избягвате често срещани грешки при приготвянето на ястия .

Съставихме списък с типични пропуски, които понякога правят дори опитните домакини. И това се случи.

 

Чести грешки при готвене

Слагане на домати заедно с други зеленчуци

Факт е, че доматите съдържат киселина, която „забавят” приготвянето на други зеленчуци. Затова на първо място сложете лука, морковите, чушките в ястиято и добавете домати в края 

Изплакнете тестените изделия

 

На повърхността на сварената паста остава нишесте, което спомага за усвояването на доматения сос и това е важен детайл при приготвянето й. И помнете: висококачествените тестени изделия от твърда пшеница не се слепват и не се варят, така че преди да ги купите, обърнете внимание на състава.

Солете бульона в началото на готвенето.


Представете си, че солите бульона в началото на готвенето. След това кипи дълго време и постепенно кипва: течността става по-малка и количеството сол не намалява, следователно супата ще се окаже осолена.

Приготвяне на картофено пюре с блендер


Дюзата на блендерът ще превърне варените картофи в лепкава паста! По-разумно е да използвате вилица при направата на картофено пюре.

Поставяне на много гарнитури в пица.

Огромно количество гарнитури пречят на тестото. Да, и яденето на такава пица е неудобно: съставките падат от време на време.

Нарежете лука предварително


Ситно нарязаният лук след 7-10 минути започва да горчи, така че трябва да бъде нарязан, преди да го изпратите към ястието.

За гасене на сода с оцет

 При гасене на сода с оцет по-голямата част от въглеродния диоксид, който е необходим за придаване на блясък на тестото, се изпарява. Съветваме ви да опитате различен начин на използване на сода при печене: изсипете 3-4 чаши в две чаши вода, разредете сода в едната, а лимонов сок или лимонена киселина във втората. След това добавете съдържанието на чашите към тестото.

 

Слагате картофите във фурната без подготовка.

Преди да изпечете картофи, ги дръжте в студена вода поне час. Водата ще премахне нишестето, а ястието ще бъде невероятно!

Разбъркайте морковите едновременно с лука.


Лукът, макар и по-мек от морковите, все пак се готви по-дълго. Ето защо, приготвяйки сос за супа, първо запържете лука до прозрачен, а след това изпратете морковите в тигана. Не трябва да комбинирате тези зеленчуци едновременно!

Накрая си струва да споменем един малък, но важен детайл при приготвянето на всяко ястие - подходящи подправки . Щипка неподходяща подправка може да развали всички усилия.

Гответе и споделяйте полезна информация с приятели!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft